r
Nosalty Logó

Sztracsatella torta, ahogy Zita készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sztracsatella torta, ahogy Zita készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 2732 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 205 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    137.8 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6284.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1709 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    2388 mg
  • Nátrium
    1771 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.5 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    1181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1995 micro
Összesen 2732 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótát hagyományos módon megsütjük. Ha kihűlt, vízszintesen kettévágjuk.

Krém

  1. A pudingot megfőzzük a tejjel, a 2 ek cukorral,az 1 cs vaníliás cukorral és a tojássárgájával. Félretesszük hűlni.
  2. A habtejszínt felverjük, és ha a puding már kihűlt, összeforgatjuk vele.
  3. Az 1 tojásfehérjét is felverjük, és összeforgatjuk az eddig kapott krémmel. A tábla csoki egy kis részét apróra tördeljük.
  4. Az alsó piskótát megkenjük a krém 2/3-val, majd megszórjuk az apróra tördelt csokival. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét.
  5. A csokival és a tortadarával ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 12589
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családi szülinapra készítettem, nagyon ízlett mindenkinek. Nem túl édes, nem émelygős, de mégis kiadós. 

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...