Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barnított zöldségleves

Barnított zöldségleves
Barnított zöldségleves
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamámtól kapott Vilma néni levesei c. könyvben bukkantam erre a zöldséglevesre. Reszelt tésztával vagy cérnametélttel szoktuk tálalni. Készítettem már sampion gombával és laskagombával is. 2 éves kisfiamnak nem lehet elég gyorsan kanalazni, és a férjem szerint ez a legfinomabb zöldségleves.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 db sárgarépa kivételével minden zöldséget vékonyan felcsíkozunk.
  2. A zöldségeket leszűrt csontlében (én leveskockával készítem) feltesszük főni.
  3. 1 db sárgarépát apró lyukú reszelőn lereszelünk.
  4. Mikor a zöldségek már majdnem kész vannak, zsiradékon a cukorral megpirítjuk a répát. Ügyelve, hogy folyamatosan keverjük, nehogy odaégjen. Ráhintjük a lisztet, és egy merőkanál levessel felengedjük, majd a levesbe szűrjük. Jól összeforraljuk.
  5. A tejföllel elkeverjük a tojássárgáját, és a leveshez adjuk úgy, hogy egy kis levessel felengedjük.
  6. Forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 157
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Arthemis

Mióta szakács: 2011.10.13.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves, gombás leves zöldségekkel, gombaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

174
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
gomba 10 dkg
kelkáposzta 10 dkg
zeller 5 dkg
zöldborsó 10 dkg
zöldbab 10 dkg
sertészsír 0.5 ek
cukor 5 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 1 dl
tojássárgája 1 db
leveskocka 1 db
víz 3 l