Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépa leves

Sárgarépa leves
Sárgarépa leves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tápláló, finom leves.


hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

  • 4 szelet kenyér (barna, pirítva, kockára vágva)

ajánlat

Leves, ha valami mást akarunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát meghámozzuk, egyik felét finomfogú reszelőn lereszeljük, a másik felét karikázzuk.
  2. A vajon megpirítjuk a cukrot, majd a lereszelt sárgarépát.
  3. Liszttel szórjuk, azt is megpirítjuk, majd felengedjük 1/2 liter vízzel és a tejjel.
  4. Hozzáadjuk a leveskockát és a kakukkfüvet, a karikázott répát, megfőzzük.
  5. Pirított barnakenyér kockákkal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 52 903
elküldve: 5
receptkönyvben: 667
elkészítve: 35/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sárgarépaleves, sárgarépa-leves

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Manka-Kata
Manka-Kata Sun, 2012-06-17 08:28

Nagyon jó recept, a férjemnek is ízlett, pedig nem rajong a sárgarépáért! Én kevés kakukkfüvet tettem bele, és a végén egy pici petrezselyemzöldet (mert azt imádom). Finom, krémes a leves, gyorsan elkészíthető, továbbadom a családban is:)

Katalin Mary
Katalin Mary Fri, 2011-09-09 11:32

Kedves Ildikó! Eddig minden kipróbált recepted nagyon finom volt - köszönet értük. Ez a leves pedig egyszerűen szenzációs. A nyár folyamán már többször ismételtem

tekiroll
tekiroll Thu, 2011-03-24 09:35

Kedves Ildikó! Hogy ez milyen egyszerű és fincsi! Köszönjük a receptet! Kár, hogy leégettem a nyelvem a kóstolásban! :)

Kat
Kat Sun, 2011-02-06 09:21

Most főztem meg, isteni finom lett. Kakukkfű hozzzáadása nélkül is isteni íze van! Nálam előlépett kedvenccé. :) Nagyon szépen köszönöm a receptet Ildikó!

Bongyi
Bongyi Fri, 2010-10-22 14:08

Gyerekkorom egyik gyűlölt étele volt, a sárgarépa leves!!!De ahogy itt olvastam ezt a receptet,egyszerűen nosztalgiát éreztem!Így az előbb megfőztem.Nekem is csak bazsalikom volt itthon,nem volt friss répám,így a fagyasztóból dolgoztam!:)Mivel nem tudtam reszelni a répát,a felkarikázott répát a vajon cukorral megpároltam , a többit a leírtak alapján elkészítettem,a végén turmixoltam ,egy kanál tejfölt is tettem bele.
Isteni finom krémleves lett!Amíg ettem felelevenedtek 30 évvel ezelőtti óvodás emlékek,kár,hogy akkor nem szerettem!!!!! :) Nagyon szépen köszönöm,ezt a receptet!

Zuzz
Zuzz Mon, 2010-10-18 21:02

Én is elkészítettem ma, mindenkinek nagyon ízlett. Közben pár tipp jutott eszembe: ha házi sárgarépából készül, ami eleve édesebb, nem szükséges a cukor, a kakukkfüvet bazsalikommal helyettesítettem s így is működött (igaz, az előbbi érdekesebb ízvilágot hozott volna), harmadsorban meg, ahogyan a párom mondta: "Egy kis zöldborsóval benne igazi óvodás élmény lett volna." :)

Nagyon köszönöm a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-06-06 14:29

Ma kipróbáltam és nagyon-nagyon finom! Köszönöm az ötletet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-11-09 12:28

nagyon finom, friss es taplalo!kakukkfuvem nem volt de ugy is jo.

404
sárgarépa 60 dkg
vaj 6 dkg
cukor 1 ek
finomliszt 1 csapott ek
leveskocka 2 db
tej 5 dl
kakukkfű 0 ízlés szerint
kenyér 4 szelet