r
Nosalty Logó

Sárgarépa leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Sárgarépa leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 406 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1619 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 117 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1585.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    1158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    4642 micro
  • β-karotin
    11085 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 406 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    73.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6341.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    1012 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    4631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4869 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    18567 micro
  • β-karotin
    44339 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1457 micro
Összesen 1619 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1326 micro
  • β-karotin
    3167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 117 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

  • 4 szelet kenyér (barna, pirítva, kockára vágva)

Elkészítés

A leveshez

  1. A sárgarépát meghámozzuk, egyik felét finomfogú reszelőn lereszeljük, a másik felét karikázzuk.
  2. A vajon megpirítjuk a cukrot, majd a lereszelt sárgarépát.
  3. Liszttel szórjuk, azt is megpirítjuk, majd felengedjük 1/2 liter vízzel és a tejjel.
  4. Hozzáadjuk a leveskockát és a kakukkfüvet, a karikázott répát, megfőzzük.
  5. Pirított barnakenyér kockákkal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 505
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 61538
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 06.

Ajánló

Leves, ha valami mást akarunk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sárgarépa leves
Harmathy Ildikó 313 recept

Tápláló, finom leves.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.