r
Nosalty Logó

Barna sörös káposzta

főni
Barna sörös káposzta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

454
Kalória
25.4g
Fehérje
23.2g
Szénhidrát
27.2g
Zsír
409.5g
Víz
101.7g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3620 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1960.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    1404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    409.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    319 micro
  • β-karotin
    777 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    679 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.9 g

Zsír

  • Összesen
    217.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15682.3 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    2584 mg
  • Nátrium
    11233 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    185.5 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    3276.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    859 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    700 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    2551 micro
  • β-karotin
    6217 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5429 micro
  • Lut-zea
    4728 micro
Összesen 3620 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    135 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 90 kcal

Elkészítés

  1. A felkockázott hagymát egy kevés zsiradékon aranybarnára pirítjuk, beletörjük a fokhagymát, a reszelt répát, kicsit megfuttatjuk, majd rátesszük a felkockázott húst.
  2. A húst fehérre sütjük, hozzáadjuk a fűszereket, mustárt, paradicsomszószt, és felöntjük 4-5 dl vízzel. Kb 1,5 óra alatt időnkénti kevergetések mellett fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Ha a káposztánk nagyon savanyú, akkor kicsit átmossuk (én nem szoktam, szeretem ha savanykás), felöntjük a sörrel, és annyi vízzel, hogy ellepje. Majd puhára főzzük.
  4. Az elkészült pörköltet beleöntjük a káposztába, a lisztet elkeverjük a tejfölben, szintén belekeverjük a káposztába, hagyjuk egyet rottyanni, és kész.
  5. Tálaláskor ízlés szerint teszünk még rá tejfölt, friss, ropogós kenyérrel a legfinomabb.
  6. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 90 p

A haverokkal a téli időszakban péntekenként kártyapartit tartunk úgy, hogy mindig más a házigazda. Az ő feladata, hogy gasztronómiai élményben is részesüljenek a többiek. Rudi haverunknál ettünk ilyen káposztát, ezért ez lett a recept neve. (Pedig mint utóbb kiderült, a felesége készítette:p)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...