r
Nosalty Logó

Vega székelykáposzta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
B-Cs
Vega székelykáposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1363 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2578 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    2206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    986 micro
Összesen 454 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7734.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    6619 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1104.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    849 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2957 micro
Összesen 1363 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, megsózzuk és az olajon kis lángon, fedő alatt előpároljuk, majd fedő nélkül pirítjuk.
  2. A savanyú káposztát egy gyümölcsmosó tálba öntjük, és átöblítjük (ha szükséges). A tálban hosszában és széltében is több helyen késsel átvágjuk. (Így nem kell vágódeszkán szenvednünk vele.)
  3. Ha a hagyma megpirult, felöntjük kb fél liter vízzel és befűszerezzük. Megszórjuk 1-2 tk pirospaprikával, sóval, borssal, köménnyel, majorannával és belerakjuk a 4-5 babérlevelet is. Ezután jöhet bele a káposzta. Annyi vízzel egészítsük ki, hogy a káposztát ellepje.
  4. Főzzük addig, amíg a káposzta majdnem megpuhul. Kóstoljuk meg a levét, és szükség esetén adjunk hozzá még a fűszerekből. Nem kell sajnálni, bátran használjunk mindenből.
  5. Ezután jöhet bele a rizs. Dobjuk rá, jól keverjük el és fedő alatt főzzük, amíg a rizs már majdnem jó, majd zárjuk le és hagyjuk, hogy a gőzben teljesen megpuhuljon.
  6. Tapasztalt szakácsnők a lé mennyiségéhez képest variáljanak a rizzsel. A lényeg, hogy a végeredmény ne legyen leveses, de ne is legyen száraz.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 31357
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 15.

Receptkategóriák

Felénk a székelykáposztába rizst is tesznek. Én nagyon szeretem, de mindig kipiszkálom belőle a húst. Elgondolkodtam rajta, milyen lenne, ha szimplán kihagynám és végre én is jóízűen falatozhatnám, turkálás nélkül. A végeredmény nagyon tetszik nekünk. Az íze majdnem teljesen ugyanaz, mint a húsos verziónak, hiszen számomra mindig is a kömény, babérlevél adták az étel jellegzetes zamatát, illatát. Akiknek nagyon hiányzik egy kis husi, azok pár szelet apróra vágott kenyérszalonnán pirítsák meg a hagymát. Friss kenyérrel, tejföllel tálaljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek