Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű cipó

Teljes kiőrlésű cipó
Teljes kiőrlésű cipó
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna egy olyan kenyeret, amiről tényleg tudom, hogy mi van benne, és nincs tele adalékanyagokkal. Bármilyen maggal vagy magkeverékkel lehet dúsítani (a képen láthatóban lenmag-, napraforgómag-, fehér- és fekete-szezámmag-keverék van, melyet száraz serpenyőben megpirítottam, de készítettem már szárított chilipehellyel is).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük az élesztővel, a sóval és a cukorral.
  2. Apránként hozzákeverjük a langyos vizet addig, míg összeáll a tészta. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk, különben túl sűrű lesz a kenyér.
  3. Cipót formázunk belőle, és letakarva, meleg helyen 30 percet pihentetjük.
  4. Átgyúrjuk, és újabb 30 perc pihenés következik.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütésre. Ha letelt a pihentetési idő, beirdaljuk a cipó tetejét. Megtartja a formáját, így bármilyen tepsiben meglehet sütni, nem kell neki forma. Fontos, hogy a tepsi mellé, vagy egy másik szintre a sütőben, tegyünk forró vizet egy edényben, ez segít a cipónak megkelni. Kb. 40-45 perc sütés kell neki. Ha szép piros a teteje, és az alját megkopogtatva " kongó" hangot ad, akkor van kész.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 150 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 708
elküldve: 1
receptkönyvben: 73
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Izmini

Mióta szakács: 2018.04.01.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

házi teljes kiőrlésű cipó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

219
teljes kiőrlésű liszt 25 dkg
instant élesztő 7 g
1 kávéskanál
barna cukor 1 teáskanál
víz 200 ml