Bárányfilé baconös zöldbabbal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
60 °C
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
846
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
1692
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.9 g
Zsír
-
Összesen 75.5 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1071.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 478 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 170.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 283 micro
Összesen
846
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.9 g
Zsír
-
Összesen 151 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 344 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2143.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 721 mg
-
Nátrium 956 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 340.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 272 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 378 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 566 micro
Összesen
1692
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
285
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A filéket mossuk, szárazra töröljük, a hártyáktól megpuccoljuk.
- 2 ek olajhoz hozzáadjuk a citromlét, 2 gerezd fokhagymát átpréselve, és 2 ág rozmaringot apróra vágva, jól elkeverjük. A húst beletesszük a páclébe, és 2-3 órát pácoljuk.
- Vizet felforralunk, sózzuk, hozzáadjuk a borsikafüvet, majd beletesszük a megtisztított zöldbabot, és kb. 10 percig főzzük, hideg vízben lehűtjük, leszűrjük, szárítjuk, majd 6 kötegbe osztju, és baconbe tekerjük.
- Felforrósítunk 1 ek vajat, a baconös zöldbabot körben átsütjük. Sózzuk, borsozzuk.
- Egy serpenyőt felforrósítunk, a pácléből kiszedett húst oldalanként 1-1 percig sütjük. Kivesszük, és előmelegített sütőbe toljuk, amíg elkészítjük a szószt.
- A sült szaftot felöntjük a bárányjussal, sóval, borssal ízesítjük, és főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik.
- Egy serpenyőben felforrósítunk 1 ek vajat, hozzáadunk 2 ágacska rozmaringot, 2 ellapított fokhagymagerezdet és a húst. Közepes tüzön 1-2 percig sütjük Közben meg-megrázogatjuk a serpenyőt. Sózzuk, borsozzuk.
- Sütés hőfoka: 60 °C
- Sütés ideje: 4 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3221
- Feltöltés dátuma: 2011. május 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy gyors és finom húsétel. Én burgonyatallérral tálatam, de a hercegnő burgonya is nagyon illik hozzá.