r
Nosalty Logó

Bárányfilé baconös zöldbabbal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Bárányfilé baconös zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
60 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 846 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1692 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 846 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    151 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2143.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 1692 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A filéket mossuk, szárazra töröljük, a hártyáktól megpuccoljuk.
  2. 2 ek olajhoz hozzáadjuk a citromlét, 2 gerezd fokhagymát átpréselve, és 2 ág rozmaringot apróra vágva, jól elkeverjük. A húst beletesszük a páclébe, és 2-3 órát pácoljuk.
  3. Vizet felforralunk, sózzuk, hozzáadjuk a borsikafüvet, majd beletesszük a megtisztított zöldbabot, és kb. 10 percig főzzük, hideg vízben lehűtjük, leszűrjük, szárítjuk, majd 6 kötegbe osztju, és baconbe tekerjük.
  4. Felforrósítunk 1 ek vajat, a baconös zöldbabot körben átsütjük. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Egy serpenyőt felforrósítunk, a pácléből kiszedett húst oldalanként 1-1 percig sütjük. Kivesszük, és előmelegített sütőbe toljuk, amíg elkészítjük a szószt.
  6. A sült szaftot felöntjük a bárányjussal, sóval, borssal ízesítjük, és főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik.
  7. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 ek vajat, hozzáadunk 2 ágacska rozmaringot, 2 ellapított fokhagymagerezdet és a húst. Közepes tüzön 1-2 percig sütjük Közben meg-megrázogatjuk a serpenyőt. Sózzuk, borsozzuk.
  • Sütés hőfoka: 60 °C
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3221
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy gyors és finom húsétel.  Én burgonyatallérral tálatam, de a hercegnő burgonya is nagyon illik hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...