r
Nosalty Logó

Bárányfilé baconös zöldbabbal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Bárányfilé baconös zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
60 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 846 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1692 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 285 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 846 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    151 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2143.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 1692 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 285 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A filéket mossuk, szárazra töröljük, a hártyáktól megpuccoljuk.
  2. 2 ek olajhoz hozzáadjuk a citromlét, 2 gerezd fokhagymát átpréselve, és 2 ág rozmaringot apróra vágva, jól elkeverjük. A húst beletesszük a páclébe, és 2-3 órát pácoljuk.
  3. Vizet felforralunk, sózzuk, hozzáadjuk a borsikafüvet, majd beletesszük a megtisztított zöldbabot, és kb. 10 percig főzzük, hideg vízben lehűtjük, leszűrjük, szárítjuk, majd 6 kötegbe osztju, és baconbe tekerjük.
  4. Felforrósítunk 1 ek vajat, a baconös zöldbabot körben átsütjük. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Egy serpenyőt felforrósítunk, a pácléből kiszedett húst oldalanként 1-1 percig sütjük. Kivesszük, és előmelegített sütőbe toljuk, amíg elkészítjük a szószt.
  6. A sült szaftot felöntjük a bárányjussal, sóval, borssal ízesítjük, és főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik.
  7. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 ek vajat, hozzáadunk 2 ágacska rozmaringot, 2 ellapított fokhagymagerezdet és a húst. Közepes tüzön 1-2 percig sütjük Közben meg-megrázogatjuk a serpenyőt. Sózzuk, borsozzuk.
  • Sütés hőfoka: 60 °C
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 3010
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy gyors és finom húsétel.  Én burgonyatallérral tálatam, de a hercegnő burgonya is nagyon illik hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.