r
Nosalty Logó

Bárányborda mentás-bazsalikomos pesztóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsus
Bárányborda mentás-bazsalikomos pesztóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
300 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A pác

A hús

A pesztó

A saláta

A burgonya

Összesen 1002 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A pác

A hús

A pesztó

A saláta

A burgonya

Összesen 4006 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A pác

A hús

A pesztó

A saláta

A burgonya

Összesen 187 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    86.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1638.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    813 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    951 micro
Összesen 1002 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    135.4 g

Zsír

  • Összesen
    346.5 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    539 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6555.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    816 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    1620 mg
  • Nátrium
    3511 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1164.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    3253 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3802 micro
Összesen 4006 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    358 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

A pác

A hús

A pesztó

A saláta

A burgonya

Elkészítés

A pác

  1. Elkészítjük a páclét, összekeverjük a hozzávalókat, és beletesszük a húst úgy, hogy minden darabot egyformán érjen a páclé. Én egy speciális zacskóba szoktam tenni, amit légmentesen le lehet zárni, és nem csöpög.
  2. 2-3 órára a hűtőbe tesszük.

A hús

  1. A sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből, jól letörölgetjük, amennyire szárazra csak lehet. Közvetlen a sütés előtt sózzuk, borsozzuk.
  2. Két nagy serpenyőben olajat forrósítunk (ha ezt az adagot készítjük, és azt akarjuk, hogy minden kb egy időben készüljön el), ha már elég forró, beletesszük a húst, és nagy lángon mindkét oldalát 3-4 percig sütjük.
  3. Kiszedjük, melegen tartjuk.

A pesztó

  1. A bazsalikomról és a mentáról leszedjük a leveleket, összevágjuk. Az összes hozzávalót robotgéppel összeaprítjuk, tálalásig félretesszük.

A saláta

  1. A paradicsomokat negyedeljük, a lilahagymát vékony karikákra vágjuk, a mentát hozzákeverjük, olívaolajjal leöntjük.
  2. Csak tálalás előtt sózzuk.

A burgonya

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, amikor már majdnem kész, leszűrjük.
  2. Tepsibe tesszük, jól megkenegetjük az olajjal, hogy mindenhova kerüljön, forró sütőben sütjük, amíg kicsit meg nem pirul. (Én 300 fokos sütőben sütöttem grill programon, 15 percig. Ha ilyen nincs, akkor a legmagasabb hőfokra tegyük a sütőnk. :)
  • Sütés hőfoka: 300 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11872
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bárányborda mentás-bazsalikomos pesztóval
Marcsus 69 recept

Azért ilyen összetett ez a recept, mert egyedül a báránysült nem ebéd:), itt minden kiegészíti egymást. A fotón a pesztó azért nem zöld színű, mert nem volt itthon zöld bazsalikom, csak lila.

Hozzászólások (1)

Marcsus

Fél teás kanál só a pesztóba

Hozzávalók

A pác

A hús

A pesztó

A saláta

A burgonya

Címlapról ajánljuk

További cikkek