r
Nosalty Logó

Bárányborda fűszerkéregben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bárányborda fűszerkéregben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A bárányhoz

A fűszerkéreghez

Összesen 922 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A bárányhoz

A fűszerkéreghez

Összesen 3687 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A bárányhoz

A fűszerkéreghez

Összesen 278 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    866 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 922 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    109.8 g

Zsír

  • Összesen
    297.3 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4895.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1626 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    512 mg
  • Foszfor
    1208 mg
  • Nátrium
    1330 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1597 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1016 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    562 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3464 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2876 micro
Összesen 3687 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A bárányhoz

A fűszerkéreghez

Elkészítés

A bárányhoz

  1. A fűszerkéreghez a jól megmosott fűszernövényeket és a fokhagymát összeaprítjuk, majdegy edénybe tesszük. A kis kockákra vágott száraz(!) kenyeretés a vajathozzáadjuk, majd sózzuk, borsozzuk és masszává dolgozzuk.
  2. Előkészítjük a báránybordát: óvatosan, egy éles kés segítségével lefejtjük a húsról a faggyús részeket, majd feldaraboljuk úgy a bordákat, hogy 4-5 bordajusson az egyes darabokba. A bordák között kissébevagdossuk a húst.
  3. A húst sózzuk, borsozzuk, majd felhevített serpenyőbe tesszük a vajat és a báránybordák mindkét felét, kérget képezve, 1-2 percig sütjük.
  4. A báránybordákat a húsos felével felfelé tepsibe helyezzük ésegy-egy evőkanál dijoni mustárral vékonyan bekenjük. A fűszeres masszát amustáros részeken egyenletesen elosztjuk és jól belenyomkodjuk.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 perc alatt médiumra sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 56622
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 29.

Ajánló

Köretként illik hozzá a párolt ceruzabab vagy a cukorborsó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept a Gusto magazin egyik számában tetszett meg, bár végül változtattam néhány ponton az elkészítése során. Fontos, hogy nagyon fiatal, lehetőleg új-zélandi bárányból készítsük, ami már önmagában is finom, azonban ezt a fűszerkéreg teszi igazán különlegessé.

Hozzávalók

A bárányhoz

A fűszerkéreghez

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...