r
Nosalty Logó

Bárányborda fűszerkéregben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bárányborda fűszerkéregben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A bárányhoz

A fűszerkéreghez

Összesen 922 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A bárányhoz

A fűszerkéreghez

Összesen 3687 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A bárányhoz

A fűszerkéreghez

Összesen 278 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    866 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 922 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    109.8 g

Zsír

  • Összesen
    297.3 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4895.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1626 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    512 mg
  • Foszfor
    1208 mg
  • Nátrium
    1330 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1597 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1016 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    562 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3464 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2876 micro
Összesen 3687 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 278 Kcal

Hozzávalók

A bárányhoz

A fűszerkéreghez

Elkészítés

A bárányhoz

  1. A fűszerkéreghez a jól megmosott fűszernövényeket és a fokhagymát összeaprítjuk, majdegy edénybe tesszük. A kis kockákra vágott száraz(!) kenyeretés a vajathozzáadjuk, majd sózzuk, borsozzuk és masszává dolgozzuk.
  2. Előkészítjük a báránybordát: óvatosan, egy éles kés segítségével lefejtjük a húsról a faggyús részeket, majd feldaraboljuk úgy a bordákat, hogy 4-5 bordajusson az egyes darabokba. A bordák között kissébevagdossuk a húst.
  3. A húst sózzuk, borsozzuk, majd felhevített serpenyőbe tesszük a vajat és a báránybordák mindkét felét, kérget képezve, 1-2 percig sütjük.
  4. A báránybordákat a húsos felével felfelé tepsibe helyezzük ésegy-egy evőkanál dijoni mustárral vékonyan bekenjük. A fűszeres masszát amustáros részeken egyenletesen elosztjuk és jól belenyomkodjuk.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 perc alatt médiumra sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 51505
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 29.

Ajánló

Köretként illik hozzá a párolt ceruzabab vagy a cukorborsó.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a recept a Gusto magazin egyik számában tetszett meg, bár végül változtattam néhány ponton az elkészítése során. Fontos, hogy nagyon fiatal, lehetőleg új-zélandi bárányból készítsük, ami már önmagában is finom, azonban ezt a fűszerkéreg teszi igazán különlegessé.

Hozzászólások

Kornél

Kedves Macska, Az Új-Zélandi bárány kb. másfél éves, mire levágják! Az már majdnem birka... Ha finom bárányt akarsz készíteni kizárólag MAGYAR bárányhúst vegyél, amelyet 4-5 hónapos korában vágnak. Meg fogsz döbbenni, mekkora a különbség...

Alessandria

Nagyon finom!!

Hozzávalók

A bárányhoz

A fűszerkéreghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek