r
Nosalty Logó

Túrós-barackos charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Czápika
Túrós-barackos charlotte
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 344 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3429 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 199 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.5 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 344 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    143.1 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7374.9 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1719 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    2565 mg
  • Nátrium
    1648 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.9 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    786 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    929 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    846 micro
  • β-crypt
    196 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1543 micro
Összesen 3429 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.8 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük, majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet, és sütőpapírral bélelt vagy zsírozott, lisztezett sütőlapon megsütjük.
  2. Miután megsült, még melegen feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Ha kihűlt, megkenjük baracklekvárral, és szorosan feltekerjük.
  4. A krémhez a tejet felmelegítjük a vaníliás cukorral, és feloldjuk benne a zselatint. Kihűtjük.
  5. Felverjük a tejszínhabot.
  6. Az őszibarack befőttet kis kockákra vágjuk.
  7. Ha kihűlt a zselatinos tej, hozzákeverjük a túrót, a cukrot, a barackdarabokat és végül a tejszínhabot. Ízlés szerint reszelt citromhéjat is keverhetünk bele.
  8. Az összeállításhoz egy kb. 2 literes félgömb alakú edényt kibélelünk folpackkal úgy, hogy minden oldalon túl lógjon a fólia.
  9. A piskóta tekercset felszeleteljük, és a közepétől kezdve kibéleljük vele a formát.
  10. A kész krémet a formába öntjük.
  11. A maradék piskótatekerccsel kirakjuk a krém tetejét. Ha nem maradt elég piskótatekercs, a hiányzó részt befedhetjük babapiskótával is.
  12. A fóliát ráhajtjuk a piskótára úgy, hogy mindenhol befedje.
  13. Legalább 6 órára hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 120
  • Össznézettség: 71653
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 04.

Ajánló

Családi, baráti összejövetelekre, előző nap elkészíthető, elkészítendő sütemény.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túrós-barackos charlotte
Czápika 30 recept

Bonyolultnak látszó, de nagyon egyszerűen elkészíthető sütemény. A krém ízlés szerint variálható, bármilyen lédús gyümölccse, vagy akár anélkül is elkészíthető. Ha esetleg marad ki krém, kis tálkába vagy pohárba téve lehűtjük, és tejszínhabbal, gyümölccsel díszítve pohárkrémként is fogyaszthatjuk.

Hozzászólások (9)

Törölt felhasználó

Ehhez a piskótához nem kell a tojások fehérjét habbá verni?

Czápika

Nem, a sárgájával együtt kell felverni. A végeredmény ugyanaz, mintha külön vernéd fel a fehérjét és utána kevernéd bele a sárgáját. Szerintem így egyszer?bb. De ha neked szimpatikusabb külön, természetesen úgy is lehet. A lényeg, hogy a végén legyen egy piskóta tekercsed. :)

Törölt felhasználó

De szupi, ezt meg fogom csinálni :D

Czápika

Remélem finom lesz :)

Törölt felhasználó

szia! Holnap elkészíteném a tortádat. Mennyi túrót teszel hozzá? És mennyi zselatint? Orsi

Czápika

Szia! 25 dkg túró és 1 cs zselatin. Benne van a receptben is, csak lejjebb kell görgetni a csúszkát. A barackot ne hagyd ki! :) Üdv:Czápika

Törölt felhasználó

A receptben ez áll: "Miután megsült, még melegen feltekerjük, és hagyjuk teljesen kih?lni. Ha kih?lt, megkenjük baracklekvárral, és szorosan feltekerjük." De miért nem ajánlott, hogy rögtön amikor kivesszük a sütôbôl, akkor rátesszük a lekvárt és úgy tekerjük be??? :O

Czápika

Azért, mert ha a forró piskótába teszed a lekvárt megolvad, a piskóta magába szívja és egy ragacsos massza lesz bel?le.

Törölt felhasználó

Sziasztok! :)Én is megcsináltam ezt a tortát, annyi változtatással, hogy túró helyett joghurtot tettem hozzá mivel egy páran nem szeretjük a túrót. Így is nagyon finom lett.

Törölt felhasználó

Szia! Hány dkg zselatin kell bele?

Czápika

1 csomag ,azaz 25 gramm

Törölt felhasználó

Már 3x megcsináltam ezt a tortát, és valami isteni finom lett mint a 3 alkalommal! Köszi a receptet! Timcsyy: Köszi a joghurtos ötletet, nálunk nem lehet kapni túrót, és ritkán tudunk szerezni, én is kipróbálom joghurtal.

Czápika

Kedves prettygirldk! Nagyon örülök, hogy ízlik Nektek ez a süti, mi is nagyon szeretjük. Biztos finom lesz joghurttal is, írd majd meg, milyen! Üdv, Czápika

Törölt felhasználó

Milyen tejszín kell bele? Habtejszín vagy csak sima tejszín? Ha habtejszínnel csinálom, akkor is kell bele zselatin?

Czápika

Habtejszín kell bele. Nem tudom milyen a sima tejszín. F?z?tejszínre gondolsz? Zselatin mindenképpen kell bele, különben szétfolyik, mikor kiborítod a formából.

Cica1967

Turo helyett mascarponeval es habtejszinnel keszitettem. Igy tejet nem raktam mar bele csak felvertem habnak a tejszint es kikeveretem a mascarponet cukorral, fel citrom reszelt hejaval. A baraqck befott leveben felmelegitettem a zselatin lapokat, amikor langypos volt a kremhez kevertem, utana bele a kockazott barackot. Most csinaltam 2.x, hul a hutoben mar... Isteni volt az elso fel eve, remelem ez is az lesz! Koszi a re3ceptet, az otletet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Elképesztő külsejű kenyeret sütöttünk lila édesburgonyából

"Lila kenyér, ami egészséges? Ugyan már!" - gondoltam magamban, aztán kicsit utánamentem a dolognak, és kiderült, hogy van benne igazság. Az 'ube' (magyarul lila édesburgonya) egy népszerű alapanyag Ázsiában nemcsak a színe, hanem jótékony hatásai miatt is. Tele van A- és C-vitaminnal, antociánnal, ami egyúttal egy erős antioxidáns is, ja, és Instagramon is jól mutat! Ideje tehát mostantól több lila kenyeret fogyasztani!

Réthly Dávid

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.