r
Nosalty Logó

Epres Charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Epres Charlotte
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az eperpüréhez és mousse-hoz

A torta összeállításához és tálalásához

Összesen 283 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az eperpüréhez és mousse-hoz

A torta összeállításához és tálalásához

Összesen 2252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az eperpüréhez és mousse-hoz

A torta összeállításához és tálalásához

Összesen 164 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 283 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    99.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.3 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    853.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 2252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Az eperpüréhez és mousse-hoz

A torta összeállításához és tálalásához

Elkészítés

Az eperpüréhez és mousse-hoz

  1. Először az eperpürét készítjük el. Megmossuk és lecsumázzuk az epreket, és a 15-20 legszebb darabot félreteszünk. A többit egy turmixgépben, vagy botmixerrel összepürézzük, és egy szitán, hogy a magoktól megszabaduljunk, átpasszírozzuk.
  2. Egy közepes szószos edényben felmelegítjük a püré harmadrészét a cukorral, majd hozzáadjuk a zselatinport, amivel folyamatos keverés mellett forrásig melegítjük. Ne csomósodjon össze! Amikor teljesen felolvadt a cukor és elkezdett besűrűsödni a püré, akkor húzzuk félre, keverjük hozzá a püré másik felét és hagyjuk hűlni.
  3. Keverjük össze a mousse-t. Egy nagy keverőtálban habosítsuk ki a tejszínt. Részletekben óvatosan forgassuk hozzá az eperpürét egy spatulával. Ne keverjük túl, maradjon habos, de kapjon egységes színt! Hagyjuk kicsit dermedni a hűtőben, ameddig a torta szélét megépítjük.

A torta összeállításához és tálalásához

  1. Közben egy kisebb edényben főzzük fel a szirupot. Forraljuk fel a vizet a cukorral és a lime vagy citrom levével és héjával. Keverjük jól el, hogy a cukor teljesen felolvadjon. Még keverés mellett forraljuk kicsit, hogy sziruposodjon, majd húzzuk félre hűlni.
  2. Állítsuk össze a tortát. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát alul és az oldalán körbe sütőpapírral béleljünk ki.
  3. Mossuk meg és szedjük le szárát az epreknek, pár darabot tegyünk félre díszíteni (a legszebbeket). A babapiskóták egyik végét vágjuk egyenesre úgy, hogy egyet használjunk mércének, és mellé téve vágjuk a többit, legyenek egy magasak, lógjanak ki majd a formából.
  4. A babapiskóták hátsó, lapos felét mártsuk bele a szirupba, és helyezzük őket a mártott végükkel befelé nézve körbe a formában. Majd a forma alját is töltsük meg arccal, tehát domború résszel lefelé forgatva, mártott résszel felfelé. Nem kell aggódni, ha egy-két rés kimarad, ezt majd betölti a mousse.
  5. Öntsük a mousse felét a formába finoman, hogy a piskóták ne mozduljanak el. Az epreket körbe, állítva helyezzük a formába, majd öntsük rá a maradék mousse-t. Így tegyük a formát legalább 4-5 órára vagy egy egész éjszakára hűtőbe.
  6. Tálalás előtt vegyük ki óvatosan a formából és a papírból a tortát. Díszítsük egyedileg vágott eperszeletekkel. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6417
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 04.

Ajánló

Buliba vagy családi rendezvényre, az asztal tökéletes dísze és az est fénypontja lehet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez lenne az eredeti Charlotte vagy a Rolyal Charlotte az eredeti? Nem tudom, ezért mindkettőt elkészítettem. Dönteni nehéz, melyik a jobb. Próbáljátok ki ti is mindkettőt, és döntsétek el saját magatok!

Hozzávalók

Az eperpüréhez és mousse-hoz

A torta összeállításához és tálalásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?