Az eredeti receptet a Príma Konyhában találtam. Aszerint a tetejét tejszínhab rózsával és barack darabkával lehet díszíteni, de a nélkül is nagyon mutatós és finom édesség. A tojáslikőr ízét nem nagyon éreztem rajta, pedig a kekszek mindkét oldalát lekentem vele, míg a recept csak az egyik felére írta. Mutatós és finom.
Hozzászólások (9)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. február 7-én kiemeltük cikkünkben: TOP 11 habos-babos sütemény, akár hétköznapra is
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. január 9-én kiemeltük cikkünkben: 16 gyönyörűséges tejszínhabos süticsoda
Üdvözlettel, NoSalty
Megcsináltam végre, régóta szemezek vele. Annyit változtattam rajta, hogy a tejszínhabba is tettem tojáslikőrt, mivel azt írtad a receptben, hogy nem nagyon érezted az ízét a likőrnek, én pedig kifejezettem amiatt szerettem bele a receptbe. Csak ajánlani tudom mindenkinek, nagyon-nagyon finom lett!.
Kedves Azila1,
Az első elkészítés után nagy öröm volt azok körében, akik megkóstolhatták. :) Ezért külön köszönet jár érte! A piskóta receptje nagyon jó. Az elkészítési időből szerintem én személy szerint kicsúsztam, bár biztos vagyok benne ha már rutinosabban fogok hozzá, gyorsabb lesz.
Éppen ezen felbuzdulva, készítettem egy második verziót is :) Ott az adott tésztamennyiséget két részre osztottam, s két lapot sütöttem belőle egy kerek tortaformában. Alulra így jött egy piskóta, aztán rá egy banános pudingkrém természetesen 0,5 l gyümölcsléből. Miután megdermedt rájött aztán még egy piskótalap, majd arra cseresznye, vagy meggy pudingkrém. Innentől kezdve hasonlóan haladtam tovább, hab, keksz tojáslikőrözve, majd a csoki. A kekszeket azért kellett kicsit faragnom, hogy a kerek tortaformát lefedjék, de ez a legkevesebb. Jól bekentem, átitattam őket tojáslikőrrel, így szinte feloldódtak, mire a szeletelésre került sor. Így a kés szépen elvágta a kekszeket törés nélkül. 6 főre készült fejenként 2 szelet.. el is fogyott hamar :)
Köszönöm szépen a hozzászólást.:)
szia, nagyon tetszik a sütid, biztosan elkészítem, de azt szeretném kérdezni, mi a technikád a szeleteléshez, hogy ilyen szépen megmaradnak az egyes rétegek színei (nem maszatolódnak össze szeleteléskor)?
Köszi a tippet, Andi
Mivel a tetején lévő kekszet nem vágom át, mert csak a kekszek között szeletelem, így a kést nem fűrészelő mozdulatokkal, hanem símán, függőlegesen tartva húzom végig a szeletek között, és így nem nagyon kenődik el. (Azért azt is vedd figyelembe, hogy a fotózás kedvéért az ember néha kozmetikázza a fotózás tágyát, hogy gusztusosabb legyen.):)
Micsoda látvány, és ettől már csak a z íze lehet jobb.:-))
NAGYON JÓL NÉZ KI. ÜDV