Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos tojáslikőrös szelet

Barackos tojáslikőrös szelet
Barackos tojáslikőrös szelet
85 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptet a Príma Konyhában találtam. Aszerint a tetejét tejszínhab rózsával és barack darabkával lehet díszíteni, de a nélkül is nagyon mutatós és finom édesség. A tojáslikőr ízét nem nagyon éreztem rajta, pedig a kekszek mindkét oldalát lekentem vele, míg a recept csak az egyik felére írta. Mutatós és finom.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A barackos réteghez

A tejszínhabhoz

A rétegezéshez és a tetejére

ajánlat

 25 db fázisfotó az elkészítésről itt található.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, miközben hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a tojások sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük, és egyenletesen elsimítjuk.
  3. Előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 15 percig sütjük. Ha langyosra hűlt, levesszük róla a papírt.
  4. A baracklé negyedében elkeverjük a cukrot és a pudingport.
  5. A többit felforraljuk, beleöntjük a pudingporos keveréket, és kevergetve sűrűre főzzük.
  6. Még forrón a piskótára öntjük, és hűlni hagyjuk.
  7. A tejszínhez keverjük a vaníliás cukrot (ha nem Hulalával készül, akkor habfixálót is adunk hozzá), habbá verjük, és a kihűlt barackkrémre kenjük.
  8. A kekszek egyik felét bekenjük tojáslikőrrel, és likőrös felével lefelé a habra rakosgatjuk. A tetejét is megkenjük a likőrrel.
  9. A mázhoz a tejszínt, a kókuszzsírt és a csokoládét egy kis lábasban alacsony hőmérsékleten addig melegítjük, míg a csokoládé elolvad. Ízesítjük vaníliás cukorral.
  10. Kevergetve egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a kekszek tetejére simítjuk.
  11. Mielőtt a csokimáz megdermed, egy késsel bejelöljük a szeletek helyét.
  12. Egy fél napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a keksz is megpuhuljon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 337
elküldve: 20
receptkönyvben: 462
elkészítve: 10/17
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kekszes édesség, barackos sütemény, tojáslikőrös tejszínhabos kocka

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sziszu
sziszu Tue, 2014-12-23 16:28

Megcsináltam végre, régóta szemezek vele. Annyit változtattam rajta, hogy a tejszínhabba is tettem tojáslikőrt, mivel azt írtad a receptben, hogy nem nagyon érezted az ízét a likőrnek, én pedig kifejezettem amiatt szerettem bele a receptbe. Csak ajánlani tudom mindenkinek, nagyon-nagyon finom lett!.

Boga82
Boga82 Thu, 2014-02-27 14:33

Kedves Azila1,

Az első elkészítés után nagy öröm volt azok körében, akik megkóstolhatták. :) Ezért külön köszönet jár érte! A piskóta receptje nagyon jó. Az elkészítési időből szerintem én személy szerint kicsúsztam, bár biztos vagyok benne ha már rutinosabban fogok hozzá, gyorsabb lesz.

Éppen ezen felbuzdulva, készítettem egy második verziót is :) Ott az adott tésztamennyiséget két részre osztottam, s két lapot sütöttem belőle egy kerek tortaformában. Alulra így jött egy piskóta, aztán rá egy banános pudingkrém természetesen 0,5 l gyümölcsléből. Miután megdermedt rájött aztán még egy piskótalap, majd arra cseresznye, vagy meggy pudingkrém. Innentől kezdve hasonlóan haladtam tovább, hab, keksz tojáslikőrözve, majd a csoki. A kekszeket azért kellett kicsit faragnom, hogy a kerek tortaformát lefedjék, de ez a legkevesebb. Jól bekentem, átitattam őket tojáslikőrrel, így szinte feloldódtak, mire a szeletelésre került sor. Így a kés szépen elvágta a kekszeket törés nélkül. 6 főre készült fejenként 2 szelet.. el is fogyott hamar :)

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Sun, 2014-01-26 09:52

szia, nagyon tetszik a sütid, biztosan elkészítem, de azt szeretném kérdezni, mi a technikád a szeleteléshez, hogy ilyen szépen megmaradnak az egyes rétegek színei (nem maszatolódnak össze szeleteléskor)?
Köszi a tippet, Andi

Azila1
azila / Azila1 Mon, 2014-01-27 09:43

Mivel a tetején lévő kekszet nem vágom át, mert csak a kekszek között szeletelem, így a kést nem fűrészelő mozdulatokkal, hanem símán, függőlegesen tartva húzom végig a szeletek között, és így nem nagyon kenődik el. (Azért azt is vedd figyelembe, hogy a fotózás kedvéért az ember néha kozmetikázza a fotózás tágyát, hogy gusztusosabb legyen.):)

901
tojás 6 db
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 0.75 csomag
finomliszt 15 dkg
rostos gyümölcslé 1 l
cukor 10 dkg
vaníliás pudingpor 3 tasak
habtejszín 6 dl
habfixáló 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
háztartási keksz 30 db
tojáslikőr 20 ml
étcsokoládé 20 dkg
kókuszzsír 5 dkg
habtejszín 1 dl
vaníliás cukor 1 csomag