r
Nosalty Logó

Barackos tojáslikőrös szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos tojáslikőrös szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A barackos réteghez

A tejszínhabhoz

A rétegezéshez és a tetejére

Összesen 903 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A barackos réteghez

A tejszínhabhoz

A rétegezéshez és a tetejére

Összesen 7207 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A barackos réteghez

A tejszínhabhoz

A rétegezéshez és a tetejére

Összesen 238 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 903 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    366.2 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6582.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1529 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    2557 mg
  • Nátrium
    1828 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    890.7 g
  • Cukor
    529 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1585.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    1005 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2383 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1710 micro
Összesen 7207 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A barackos réteghez

A tejszínhabhoz

A rétegezéshez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, miközben hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a tojások sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük, és egyenletesen elsimítjuk.
  3. Előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 15 percig sütjük. Ha langyosra hűlt, levesszük róla a papírt.
  4. A baracklé negyedében elkeverjük a cukrot és a pudingport.
  5. A többit felforraljuk, beleöntjük a pudingporos keveréket, és kevergetve sűrűre főzzük.
  6. Még forrón a piskótára öntjük, és hűlni hagyjuk.
  7. A tejszínhez keverjük a vaníliás cukrot (ha nem Hulalával készül, akkor habfixálót is adunk hozzá), habbá verjük, és a kihűlt barackkrémre kenjük.
  8. A kekszek egyik felét bekenjük tojáslikőrrel, és likőrös felével lefelé a habra rakosgatjuk. A tetejét is megkenjük a likőrrel.
  9. A mázhoz a tejszínt, a kókuszzsírt és a csokoládét egy kis lábasban alacsony hőmérsékleten addig melegítjük, míg a csokoládé elolvad. Ízesítjük vaníliás cukorral.
  10. Kevergetve egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a kekszek tetejére simítjuk.
  11. Mielőtt a csokimáz megdermed, egy késsel bejelöljük a szeletek helyét.
  12. Egy fél napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a keksz is megpuhuljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22187
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Ajánló

 25 db fázisfotó az elkészítésről itt található.

Receptkategóriák

Az eredeti receptet a Príma Konyhában találtam. Aszerint a tetejét tejszínhab rózsával és barack darabkával lehet díszíteni, de a nélkül is nagyon mutatós és finom édesség. A tojáslikőr ízét nem nagyon éreztem rajta, pedig a kekszek mindkét oldalát lekentem vele, míg a recept csak az egyik felére írta. Mutatós és finom.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

NAGYON JÓL NÉZ KI. ÜDV

Éva-Anyóca

Micsoda látvány, és ett?l már csak a z íze lehet jobb.:-))

NovakAndi

szia, nagyon tetszik a sütid, biztosan elkészítem, de azt szeretném kérdezni, mi a technikád a szeleteléshez, hogy ilyen szépen megmaradnak az egyes rétegek színei (nem maszatolódnak össze szeleteléskor)? Köszi a tippet, Andi

Törölt felhasználó

Mivel a tetején lév? kekszet nem vágom át, mert csak a kekszek között szeletelem, így a kést nem f?részel? mozdulatokkal, hanem símán, függ?legesen tartva húzom végig a szeletek között, és így nem nagyon ken?dik el. (Azért azt is vedd figyelembe, hogy a fotózás kedvéért az ember néha kozmetikázza a fotózás tágyát, hogy gusztusosabb legyen.):)

Törölt felhasználó

Kedves Azila1, Az els? elkészítés után nagy öröm volt azok körében, akik megkóstolhatták. :) Ezért külön köszönet jár érte! A piskóta receptje nagyon jó. Az elkészítési id?b?l szerintem én személy szerint kicsúsztam, bár biztos vagyok benne ha már rutinosabban fogok hozzá, gyorsabb lesz. Éppen ezen felbuzdulva, készítettem egy második verziót is :) Ott az adott tésztamennyiséget két részre osztottam, s két lapot sütöttem bel?le egy kerek tortaformában. Alulra így jött egy piskóta, aztán rá egy banános pudingkrém természetesen 0,5 l gyümölcsléb?l. Miután megdermedt rájött aztán még egy piskótalap, majd arra cseresznye, vagy meggy pudingkrém. Innent?l kezdve hasonlóan haladtam tovább, hab, keksz tojáslik?rözve, majd a csoki. A kekszeket azért kellett kicsit faragnom, hogy a kerek tortaformát lefedjék, de ez a legkevesebb. Jól bekentem, átitattam ?ket tojáslik?rrel, így szinte feloldódtak, mire a szeletelésre került sor. Így a kés szépen elvágta a kekszeket törés nélkül. 6 f?re készült fejenként 2 szelet.. el is fogyott hamar :)

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a hozzászólást.:)

sziszu

Megcsináltam végre, régóta szemezek vele. Annyit változtattam rajta, hogy a tejszínhabba is tettem tojáslik?rt, mivel azt írtad a receptben, hogy nem nagyon érezted az ízét a lik?rnek, én pedig kifejezettem amiatt szerettem bele a receptbe. Csak ajánlani tudom mindenkinek, nagyon-nagyon finom lett!.

Hozzávalók

A tésztához

A barackos réteghez

A tejszínhabhoz

A rétegezéshez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek