Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Néger kocka Ági konyhájából

Néger kocka Ági konyhájából
Néger kocka Ági konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Réges régi kedvenc, már anyu is szívesen sütötte.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A habhoz

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Nagyon habosra kikeverünk 25 dkg cukrot a tojások sárgájával meg a margarinnal. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet és a tejet.

  2. Margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, és megsütjük.

  3. Közben a tojásfehérjéket habbá verjük, amikor félkemény, hozzáadjuk a maradék cukrot, és gőz fölött verjük tovább, míg szép fényes, selymes lesz.

  4. A megsült tészta tetejére simítjuk.
  5. Elkészítjük a mázat: a porcukrot a kakaóval elkeverjük, simára keverjük a vízzel is, és felfőzzük. Rákenni nemigen lehet, inkább csorgassuk-csepegtessük a habra. Dermedés után forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel kis kockákra vágjuk.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 23X33 cm
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 46 931
elküldve: 69
receptkönyvben: 1 079
elkészítve: 30/64
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

habos kocka, néger szelet, kakaós süti tojáshabbal

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

veragi52
veragi52 Wed, 2013-10-02 22:46

Én ezt a receptet úgy tudtam,hogy amikor a tésztára rákenem a meleg habot,akkor visszateszem a sütőbe, hogy a hab kicsit megszikkadjon, teteje megkeményedjen.

ticsi23
ticsi23 Wed, 2013-01-23 19:43

Nagyon szépen köszönöm a receptet! A család 20 perc alatt elpusztította az egész tepsivel! :)

cilucica
cilucica Sat, 2012-11-10 11:21

Nem írja a recept, hogy még melegen tesszük rá a tojásfehérjét, vagy csak ha kihűlt. Eddig ezért én úgy csináltam, hogy kihűtöttem előbb a tésztát, de azért nem bánnám, ha valaki felvilágosítana ezzel kapcsolatban. Előre is köszi!

szeag
Sz. Ági / szeag Sat, 2012-11-10 19:29

Meg szoktam várni, hogy a tészta kihűljön. A habot viszont azon forrón rá kell simítani. Remélem segítettem.
Ági

Kovács Ica
Kovács Ica Sun, 2012-10-28 14:51

Igaz, hogy már én is nagymama vagyok, de az én Nagymamám aki igen sokat és finomat sütött
csinálta ezt a sütit, de ő mielőtt rátette a habot lekvárral megkente. Nagyon finom !

Elena
Elena Sun, 2012-10-28 14:53

Igen nagyon finom és mutatós is,én régóta ismerem ,csak annyi változással hogy én 5-tojásból készitem, és mielőtt a habot ráteszem a tésztát lekenem egy kis lekvárral (barack) nagyon finom lessz ! De igy is finom ahogy itt le van irva!

Polla
Polla / Polla Sun, 2012-10-28 11:12

Esetleg András napra csinálhatnál, nálunk mindenki nagyon szereti. Légyszíííí!

angelus
angelus Sat, 2012-10-27 21:09

Gyerekkori nagy kedvencem volt nekem is, nagymamám jóvoltából. Nekem még érdekes mód sosem jutott eszembe elkészíteni, de most ihletet kaptam a csodás látványtól.Gratulálok, igen mutatós lett.
Emlékeim szerint nagyi elég nagy tepsiben készítette. A Te változatot mekkora méretű tepsiben készült?

695
cukor 25 dkg
tojássárgája 4 db
margarin 10 dkg
finomliszt 25 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tej 2 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 25 dkg
tojásfehérje 4 db
cukrozatlan kakaópor 3 ek
porcukor 3 ek
víz 6 ek