Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos guba

Barackos guba
Barackos guba
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Együtt ebédeltem egy kedves kolléganőmmel, aki épp mákus gubát evett. Kellemes vaníliás illat csapta meg az orrom, és nagyon megkívántam a gubát. De ha már nyár van, hát legyen gyümölcsös!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Forrón az igazi, de hidegen is kiváló, főleg meleg nyári estéken. Reggelire is ajánlom, mert laktató étel. Készíthető teljes kiőrlésű kiflivel is. A savanykás barack nagyon harmonikus a kissé édes, vaníliás kifliágyban.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet  felforraljuk, belecsepegtetjük a steviát és a vanília aromát, vagy belefőzzük a vaníliarudat.
  2. Felkarikázzuk a kifliket. Leöntjük a felforralt tejjel, és fahéjjal ízesítjük.
  3. A feldarabolt barackot hozzákeverjük, és egy hőálló tálba simítjuk. Megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x15 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 989
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

őszibarackos guba, fahéjas-gyümölcsös kiflifelfújt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

341
kifli 3 db
tej 3 dl
fahéj 0 ízlés szerint
vaníliaaroma 20 ml
stevia 0.5 teáskanál
őszibarack 2 db