r
Nosalty Logó

Barackos - csokoládékrémes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maffci
Barackos - csokoládékrémes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1744 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6969 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 286 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1672.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    936 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    2656 micro
  • β-crypt
    189 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 1744 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    425.9 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    194 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6690.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1558 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    762 mg
  • Foszfor
    2893 mg
  • Nátrium
    1264 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    777.1 g
  • Cukor
    454 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    947 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    451 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3745 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    10622 micro
  • β-crypt
    757 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 6969 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kevert tésztához a hozzávalókat (a barackot kivéve) csomómentesre dolgozzuk.
  2. Egy tepsit kikenünk margarinnal, kiszórjuk liszttel, és egyenletesen elosztjuk benne a masszát.
  3. A barackokat megmossuk, kettévágjuk, a magot eltávolítjuk, és a felezett barackokkal kirakjuk a tészta tetejét (a barackok bőre felfelé nézzen)
  4. Megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A krém hozzávalóit egy kis lábasban összekeverjük, majd kis lángon folyamatosan kevergetve összemelegítjük, amíg a margarin teljesen el nem olvad.
  6. A krémet a kihűlt sütemény tetejére kenjük, majd éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni. Lágy, de vágható, krémes mázat kell kapnunk.
  7. Dermedés után kockára vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19504
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azoknak ajánlom, akik szeretik a pikáns, kevésbé édes desszerteket. Az étcsokoládé kihagyható belőle, bevallom, én kifelejtettem és így is nagyon finom volt. Férjem választotta a szülinapjára, és nem csalódott benne:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek