r
Nosalty Logó

Chilis csoki-álom

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Chilis csoki-álom
adag
Sütés
perc
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 701 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 4206 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 333 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 701 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    256.8 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3729.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    681 mg
  • Foszfor
    1764 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.2 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1512 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1528 micro
Összesen 4206 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 333 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Kivajazunk, kilisztezünk egy közepes méretű sütőformát. Kerek tortaformánál 24 cm-est.
  2. Egy edénybe beletesszük a vajat, felolvasztjuk, ehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a kakaóport. Jöhet a chili óvatosan adagolva. Kóstolgassuk közben, akkor jó, ha nem érezzük kifejezetten az ízét, mert az majd a sülés közben jön elő.
  3. Egy tálban géppel összekeverjük a lisztet, a kristálycukrot, a tojásokat, az olajat és a vaníliaaromát.
  4. Ehhez hozzáadjuk a kakaós masszát, kézzel finomanhomogénre keverjük, majd a tepsibe öntjük.
  5. 180 fokon előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Tűpróba! Ez nem olyan krémes - ragacsos fajta, mint a brownie-k általában - bár lehet olyanra is sütni, ha előbb kivesszük a sütőből.
  6. Joghurttal megcsorgatva, fahéjjal megszórva, még melegentálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 188803
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 22.

Ajánló

Tortaalapnak is kiváló..

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ki kellett próbálnom a chilit végre a csokival. Alapjában véve csokikrémnek indul, de kiválóan süthető is. Ekkor lehet egy kicsit ragacsosabbra hagyni a belsejét is.

Hozzászólások (55)

Törölt felhasználó

Pár perce teszteltük le, még melegen. ISTENI!!! Bár többet nem merek adni a Gyerk?cöknek, nehogy szorulásuk legyen a sok kakaótól. :-) Egyébként ízre majdnem pont olyan, mint az 5 perces bögre süti (biztos sokan ismerik, itt is láttam a receptjét), csak sokkal könnyedebb. Nekünk itthon nem volt chilink, így inkább gyömbért tettem a tésztájába, így is nagyon finom lett. Meg dobtam bele egy kiskanál sikért is, ami nagyon jót tesz a lisztnek. Szóval majdnem pont ilyen lett. :-D Szuper vagy, köszi a receptet!

P.

De jó! Örülök, hogy sikerült! :-))) Kicsit aggódtam, hogy visszajelez-e valaki, hogy sikerült, mivel ez egy saját kísérlet volt, és bár nekem müködött, de ez másoknál sosem garancia... :-S Köszi, hogy kipróbáltad!

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem a férjemnek Valentín napra! Isteni lett. Nem volt itthon elég kakaóporom, így ment bele egy fél tábla étcsoki és a maradék csokimikulások. Én egy kicsit több chilit használtam, mert mi jobban szeretük a csíp?set, de még így is nagyon finom lett. Nekem elég volt 40 perc sütés, hogy még éppen brownie állagú legyen. De nagyon köszönöm ezt a szuper receptet, csak ajánlani tudom!

P.

Szia Ági! Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült, és köszönöm szépen, hogy ezt meg is osztottad velünk! :-) Eszter

Törölt felhasználó

Ez nagyon, nagyon isteni lett. Bár mi sodóval tálaltuk. Amikor megláttam ezt a receptet nagyon örültem neki, mert imádjuk a chilis csokit. Így is filmezés közben halál nyugalommmal fogyasztottuk el ezt az igazi finomságot... Szupi vagy...na meg persze a recept is!

P.

Kösziiii! Nagyon örülök, hogy kipróbáltad és ízlett. :-)

Törölt felhasználó

Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni.Kb 20 évvel ezel?tt ettem házi csoki nevezet? finomságot.Megvolt a recept de elhagytam. Úgy emlékszem tejpor kellett hozzá kakaó porcukor és még valami.Tepsibe kellett önteni megvárni míg megszilárdul.Ha valaki ismeri kérem írja le.Köszike.

P.

Szia Bia! Sajnos én nem ismerem ezt a receptet, de reméljük, akad valaki, aki majd tud neked segíteni! Üdv: Eszter

P.

Bogikám! Fentebb egy kedves hozzászóló leírt egy receptet, ami nagyon gyanúsan hasonlít ahhoz, amit jóval fentebb még annak idején itt kerestél, hogy tudja-e valaki. Köszi Timi! Remélem, hogy ez az! Puszillak! Eszter

Törölt felhasználó

Szia Eszter! Ez AZ!!!!!!!De jó!Gyerekkoromban ettem ilyet,egy osztálytársam nagymamája készítette.Aztán kés?bb egy másik id?s néni megadta a receptet de elhagytam.Osztriga nem jelezte nekem de jó hogy megtalálta.Neked pedig köszönöm hogy megmutattad.Puszi.Bogi

Gerzsó

Kedves Bia! Épp most tévedtem Flóra receptjeihez, ott láttam egy "vaníliás csokoládékocka házilag" címüt. Talán ez a keresett recept? Üdv: Zsóka

Törölt felhasználó

Kedves Zsóka! Aranyos vagy hogy rákerestél nekem,ez is egy jó kis recept, de amire én gondolok abban nincs bolti étcsokoládé,hanem a tejporból és a kakaóporból áll össze.Köszönöm.Bogi

OsztriGa

Szia, én találtam egyet a 2009-es decemberi Vidék Ize újság oldalán: 15 dkg vaj 25 dkg tejpor 8 dkg kakaópor 25 dkg kristálycukor 75 ml víz Vízb?l és cukorból szirupot kell f?zni. Puha vajat kakaóporral és tejporral kikeverni, majd még melegen hozzá kell lassanként önteni a szirupot. Kivajazott tepsibe tölteni, dermedni hagyni. Ezt akartam a papámnak karácsonyra legyártani, de a vészes id?hiányom miatt csak terv maradt. De írd meg, hogy jó-e...és akkor nekiállok. Tejpor még megvan..:)

P.

H?ha...így látatlanban megmondani, hogy jó-e...Biztos finom, így elnézve a hozzávalókat, ráadásul sütni sem kell. :-) Én még lehet, hogy megtolnám egy kis darált dióval vagy mandulával, vagy durvára tört dióval is, olyan 5-10 dekányit. Nem lep?dnék meg a ha végén olyasmi lenne, mint egy nugátos szelet vagy hasonló. Üdv: Eszter

Törölt felhasználó

Kedves Osztriga! Én Kerestem ezt a receptet.Pont ezt és nagyon finom,próbáld ki.Köszönöm hogy leírtad.Ez olyan régi nagymama recept.Üdv:Bogi

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon jól néz ki, mi is imádjuk a chilit, mindenképpen kipróbálom, de van egy kis gondom, én nem látom a hozzávalóknál a porcukrot, amit a kakaóval keversz össze. Abból mennyi kell?

P.

Szia Judit! Jó, hogy szóltál, kimaradt. Javítottam, köszi! Eszter

loncsi

Kedves Eszter! Igen remekül hangzik a sütid, ki fogom próbálni! Gratulálok hozzá! Szeretettel loncsi

Törölt felhasználó

Abban a szerencsés helyzetben lehettem, hogy "eredetiben" kóstolhattam meg ezt a finomságot! Köszönöm, nagyon finom volt és ezentúl garantáltan szerepelni fog a gyakran elkészítend? édességek listáján:-) Szép tavaszi napokat!A.

P.

Jaj, szia Drága! :-) Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy ízlett Nektek! Esetleg fözhetnél ám nekünk Te is valami finomságot!... :-))) Sok puszi!

Törölt felhasználó

Áúú... Ez egy nagyon durván függ?séget okozó süti... :S Nem bírom abbahagyni, egyszer?en isteni! Apró kockákra vágtam, és mindegyik tetejét olvasztott keser?csokiba mártottam. Ezek után egy szavam se lehet, hogy miért n? a hátsóm... :D Csodaklassz, köszi!

Törölt felhasználó

Hm... És azon gondolkozom, hogy ha majd valahonnan szerzek végre mentaolajat, akkor csinálok egy olyan verziót is. Azok tetejére kandírozott borsmenta mehetne - a csokiba "ragasztva". Mit szólsz? :)

P.

Szia murphid! Na, akkor azt viszont azzzzzzzzonnal tedd fel nekünk ide, had lássuk, légyszíves! Állati jól hangzik, ezt a recit pedig alapnak nyugodtan használhatod hozzá. Áldásom adom rá. Várjuk! :-) És nagyon örülök, hogy ennyire ízlik! :-) Puszi! Eszter

Törölt felhasználó

Sajnos ez a projekt várat kicsit magára. Most fedeztem fel, hogy lisztharmatos a mentám... :( Nyilván meg lehetne csinálni kandírozott menta nélkül is, de már elképzeltem, milyen szép lenne. Szóval hamarosan... :)

P.

Nekem a rózsáim. Szerencsére a mentát kifelejtette, pedig ott van mellette...Küldjek? :-D

Törölt felhasználó

Oké! :) Holnap neki is állok a kandírozásnak. (igazából már ma is nekiálltam volna, csak nincs itthon tojás, kint meg tombol a szélvihar némi vízszintes irányú es?vel kísérve, és nem nagyon volt kedvem kimozdulni... :) ) H?, tökre fellelkesültem most... :) Pusszancs! m.

novath

Kedves Eszter! Többször megsütöttük ezt a nagyon finom sütit, sajnos minden alkalommal felpúposodott sütés közben. Mit ronthattam el vajon? Mit csináljak másképp? Van valami ötleted? Nem nagy baj,az íze nagyon finom, szeretjük , a vendégeinknek is "bejött". Csak az esztétika hibádzik nálam. Üdvözlettel, Ildikó

P.

Szia Ildikó! Nálam is fel szokott púposodni, de aztán szépen vissza is lapul, amikor h?l. Ez egy ilyen tészta. Esetleg még megpróbálhatsz annyit, hogy amikor már beleöntötted a tepsibe, kicsit odaütögeted az asztallaphoz, hogy a légbuborékok kimenjenek bel?le. De akkor is fel fog...Sajnos, nincs mit tenni... :-) Azért örülök, hogy ízlik, még ha nem is tetszik... :-) Üdv: Eszter

novath

Köszi a választ! Én meg annak örülök, hogy nem kell változtatni, mert így ízlik. Amúgy nincs baj a kinézetével sem!

Törölt felhasználó

  Hahó! A kedvenc sütim lett ez :) és íme, a mai termás ilyen gyönyör?séges lett: http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs037.snc4/34226_412229682091_678007091_4439391_1372810_n.jpg Köszönöm!

P.

Szia! Aztaaa! Nagyon szép lett! Köszönöm, hogy elküldted a fényképet! :-))) És nagyon örülök, hogy ízlik! Nálunk is ez a tuti befutó. Puszi! Eszter

Törölt felhasználó

Eszterke! Tegnap megsütöttem a sütidet.:) vendégségben voltak nálunk a barátaink, vanília-és cseresznyefagyival ettük a nagy h?ségben (egy tál lasange után:))) Ma behoztam a munkahelyre a maradékot. Az egyik kollégám elvett egy fél szeletet, eltörte, mondván, hogy elég lesz a fele is, majd az ajtóból visszafordult, hogy "Na jó, megeszem a másik felét is." :))))) Nagyon ízlik minndenkinek. Nem tudom, mennyi chilit tettem bele (teker?s a chilim), ment bele jó b?ven, de legközelebb még többet fogok, szerintem mehet bele egy csapott ek. is. Akkor érezni a chilit, mikor már lenyelted a sütit, de még a maradék morzsákat forgatod a szádban, mint valami savanyúcukrot. :)))) Ja, és csak 25 percig sütöttem, 1685 fokon légkecerésen. Nem ragacsos, mint a brownie, de nem is olyan, mint egy piskóta.

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Feltárul a kapszulakamra: az új kihívás, amivel jól jár a...

A kamra minden háztartás szíve, irányítóközpontja és motorja. Néha üresebb, néha dugig van, az étkezéseink alapját adja, és minden nap inspirációként szolgál ahhoz a nehéz kérdéshez, hogy „na, mi lesz ma az ebéd?”. Nagyon sok múlik azon, hogyan használjuk a kamránkat, éppen ezért indul most útjára a „kapszulakamra” nevű kezdeményezés, amivel időt, pénzt, energiát spórolhatunk, ráadásul a pazarlással is felvehetjük a harcot. Lessük meg, mit rejt a kapszulakamra! (x)

Szponzorált tartalom

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.