Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banános-túrós piskótatekercs

Banános-túrós piskótatekercs
Banános-túrós piskótatekercs
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt otthon egy kis maradék túró, és nem tudtam, mit kezdjek vele.

Hát ez jött ki belőle. Hamar el is fogyott, a gyerekek nagyon imádták.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 4 tojásból a szokásos módon piskóta tésztát készítünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
  2. Több részletben hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában. A tésztát két részre osztjuk, és az egyik felébe kavarunk kakaóport. A sárga tésztából csepegtetünk a sütőpapírral bélelt tepsibe, különböző mintát rajzolhatunk, majd ráöntjük a kakaós piskótát is. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Miután megsült, még melegen felcsavarjuk a tésztát a sütőpapírral együtt, és hagyjuk kihűlni.
  3. A túrót villával jól megtörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, és jól összekeverjük. A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a túrót, és simára keverjük.
  4. A piskótát kinyitjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk, és megkenjük a túrós krémmel. A meghámozott banánokat ráfektetjük, és az egészet feltekerjük. 1-2 órát a hűtőben pihentetjük, majd szeletelhetjük is.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 054
elküldve: 2
receptkönyvben: 97
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gergely Andrea

Mióta szakács: 2013.02.07.
24 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrókrémes-banános piskótatekercs, kakaós piskótatekercs banánnal és túrókrémmel töltve, túrókrémes-banános piskótarolád

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ma.il
ma.il / ma.il Sun, 2013-12-01 16:19

szalalkáli a piskótába?
ez új... miben más vele, mint nélküle?
kevésbé szárad ki?
jobban tekerhető?
kevésbé törik?
nagyon jónak kell lennie ahhoz, hogy én fűtési szezonban szalalkálit használjak.... :)

zsuzsi965
zsuzsi965 Sun, 2013-12-01 19:35

Hàt ezt még én sem hallottam, pedig nem ma kezdtem sütni... de nem is fogom kipróbálni. A szalalkàli amellett, hogy húgyszaga van, még mérgező is. Teljesen nem megy ki még a vékony lapokból sem, nemhogy a piskótàból. Egyébként a piskótàba nem kell semmilyen fújató, csak jól fel kell verni a habot

537
tojás 4 db
cukor 4 csapott ek
finomliszt 2 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
banán 2 közepes db
habfixáló 1 csomag
tehéntúró 25 dkg
habtejszín 200 ml