Nosalty Logó

Epres piskótarolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Malacka
Epres piskótarolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 576 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2886 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 177 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 576 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2778.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    892 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    1043 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1796 micro
Összesen 2886 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Különválasztjuk a tojásfehérjét és sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
  2. Belekeverjük a sütőporos lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a fehérjét.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
  4. Mikor kész, nedves konyharuhára tesszük és feltekerjük. Amíg hűl, megcsináljuk a krémet.
  5. A pudingot a leírás szerint megfőzzük (cukrot nem teszünk bele). Amíg hűl a puding, a cukrot habosra keverjük a vajjal (beletesszük a likőrt).
  6. Az epret megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk.
  7. A pudingot és a vajas-cukrot összekeverjük, és óvatosan beleforgatjuk az epret.
  8. A piskótát megtöltjük a krém 3/4-ével, feltekerjük, és a külsejét is megkenjük a krémmel. Eperrel díszítjük, ha van ott eperszörp, pár cseppet rácsepegtetünk díszítésként.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 4867
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 25.

Ajánló

Esetleg málnával lehet még elkészíteni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Malacka 28 recept

A Nagy süteménykönyvben található ez a recept, nagyon könnyű és gyors süti. Nem lehet vele melléfogni. 

Hozzászólások

Bibb

Isteni finom!!!! :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek