Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás habos piskóta

Málnás habos piskóta
Málnás habos piskóta
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyönyörű, "gurulós" málnát vásároltam egy idős nénitől. Kínálta magát a lehetőség, hogy süti is legyen belőle. Éltem vele, és megérte, mivel a házi kritikusaim az első szelet után annyit mondtak csak: még egy szeletet kérek :)   

hozzávalók / 6 adag

piskóta

málnás hab

ajánlat

Természetesen állati tejszínből is elkészíthető, akkor viszont tegyünk hozzá 2-3 habfixálót, hogy a hab később is megtartsa az állagát.

Szólj hozzá!

elkészítés

piskóta

  1. A tojássárgáját a cukorral robotgép segítségével fehéredésig keverjük.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A lisztet a kakaóval összekeverjük.
  4. A cukros tojássárgáját a habra öntjük, a kakaós lisztet ráhintjük. Széles fakanállal alulról felfelé forgatva összekeverjük. Arra azért vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze!
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen eloszlatjuk. Tűpróbáig sütjük.
  6. Ha megsült, még melegen leszedjük a sütőpapírt róla, és hagyjuk langyosra kihűlni.
  7. Őzgerinc formát folpackkal kibélelünk úgy, hogy körben mindenhol alaposan lelógjon. A piskóta 1/3-át (őzgerinc hossza) levágjuk, a többivel kibéleljük a formát, alaposan belenyomkodjuk. Az elkészített málnás habot beletöltjük. A levágott piskótát rátesszük, kicsit rányomkodjuk. Folpackkal szorosan lezárjuk.
  8. Legalább 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön. Kibontogatjuk a folpackból, tálra borítjuk, a félretett habbal és néhány szép szem málnával megdíszítjük.

málnás hab

  1. A málnát másfél kanál porcukorral elkeverjük.
  2. A tejszínt félkeményre felverjük, hozzáteszünk 1 ek vanília kivonatot és 1-1.5 kanál porcukrot (ízlés szerint). Keményre felverjük a habot. Egy púpos ek habot kiveszünk a díszítéshez. A többihez hozzáadjuk a málnát, és óvatosan összekeverjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 36x26 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 852
elküldve: 1
receptkönyvben: 94
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnahabos piskótatekercs, kakaós tekercs tejszínes málnás habbal, málnahabos kakaós rolád

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2016-02-27 12:06

Kedves NoSalty!
A stat. adatokban miért nem lehet látni az aktuális napi nézettséget, miért csak a tegnapi nappal kezdődik? Köszi a választ. Gabi

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sat, 2016-02-27 22:46

Szia Gabi!
Technikai hiba miatt nem láthatók az adatok, már dolgozunk a problémán.
Addig is köszönjük a türelmedet!
Szép estét!
Kata

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2016-03-22 12:54

Kedves Kata
lassan 1 hónapja nem látható a napi adat. Lesz változás vagy így marad? Szép napot! Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2016-02-28 18:12

Szia Kata,

köszi a választ, mára már legalább nem voltak egymásra csúszva az adatok. Remélem, előbb-utóbb a napi adat is (nem csak a tegnapi) látható lesz. Szép estét! Gabi

petra1019
petra1019 / petra1019 Fri, 2014-07-25 14:29

Drága Gabi, avagy drága "randipartnerem"! :D
Talán emlékszel még rám, ígértem, hogy jövök Hozzád! :)
Elkészítettem ezt a finomságot, nos, valami isteni finom! Nagyon hamar elfogyott, ketten a Férjemmel gyorsan "bepusziltuk" az egészet! :D
Köszönöm, és jövök máskor is. ;)
Üdv.: Petra

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2014-07-25 21:35

Drága Petrám!:)
Már hogyne emlékeznék Rád:D De jó, hogy összejött a randi:) Örülök, hogy ízlett ez az egyszerű kis süti, nálunk is rövid életű volt. Gyere máskor is:) Bár én is régóta készülök hozzád, az epres sütid elég régóta izgatja a fantáziámat. Eper szezon idején nem volt időm, de gondolom meggyesen is fini lesz. És azt a bizonyos almás mekist is őrzöm, szerencsére elküldtem magamnak, mert úgy látom eltünt...Nagyon kellemes hétvét!:) Gabi

390
tojás 5 db
cukor 15 dkg
finomliszt 6 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
növényi tejszín 3 dl
porcukor 3 púpozott ek
vanília kivonat 1 ek
málna 30 dkg