r
Nosalty Logó

Banános sült sajttorta

Deloretta
Banános sült sajttorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

1322
Kalória
18.7g
Fehérje
140.2g
Szénhidrát
79.1g
Zsír
140.2g
Víz
286.6g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
100.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 1322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 5288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    79.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    140.2 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    140.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 1322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    316.3 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3443.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    1840 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    561 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    560.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1562 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1526 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 5288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Egy körülbelül 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd kívülről vonjuk be alufóliával.
  2. A vajat olvasszuk meg egy kis lábosban (vagy akár mikróban).
  3. A kekszet zúzzuk össze vagy daráljuk le, keverjük bele a darált diót, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük össze, hogy egy nedves homok állagú keveréket kapjunk. Lehet natúr zabkekszet is használni csokis helyett, illetve lehet a kekszhez kakaóport keverni, vagy csokit olvasztani a vajba.
  4. A vajas kekszmorzsát öntsük a kibélelt tortaformába, és egyengessük el egy kanál hátuljával. (Én a tepsi oldalára is felvittem a tésztát, de az is jó ha csak az aljára kerül egy vastagabb réteg.)
  5. Tegyük be a sütőbe körülbelül 10 percre, hogy jobban összeálljon. (Nekem a hő hatására egy kicsit összerogyott a keksz a tortaforma oldalán, de miután kivettem a sütőből, egy kanállal helyrehoztam.)
  6. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt beletennénk a krémet! (Ennek érdekében én betettem a fagyasztóba, amíg a krémet elkészítettem.)

Krém

  1. A banánt törjük péppé, adjuk hozzá a barna cukrot és a citromlevet. Egy kis lábosban főzzük egy pár percig, majd ha elzártuk a gázt, adjuk hozzá a vanília aromát és hagyjuk kihűlni.
  2. A cukrot keverjük a krémsajthoz, majd keverjük hozzá egyesével a tojásokat. Adjuk hozzá a banános pépet, amikor az már kézmelegre hűlt és jól keverjük össze.
  3. Vagyük ki a tésztát a fagyasztóból és öntsük bele a krémet.
  4. Tegyük a tortaformát egy nagyobb, vízzel töltött tepsibe. Ha esetleg elfelejtettük volna a tortaforma oldalát alufóliával bevonni, még nem késő pótolni. Ez a vízfürdő fogja megakadályozni, hogy a torta teteje kiszáradjon és megrepedezzen.
  5. Mehet a torta a sütőbe körülbelül 45 percre. Ha nagyon sül a teteje, akkor vegyük lejjebb a hőmérsékletet. Akkor sült át rendesen, ha már a krém nem rezeg, ha meglökdössük a tortaformát. Ha megsült, kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a sütőben szép lassan kihűlni.

Díszítés

  1. A hideg habtejszínt (vagy növényi tejszínt) a porcukorral verjük kemény habbá. A növényi tejszín nem fog összeesni, de ha tejszínt használunk és nem bízunk benne, tehetünk hozzá habfixálót, nehogy összeessen.
  2. A banánt nyomkodjuk péppé és óvatosan keverjük bele a felvert habba. Ételfestékkel lehet színezni.
  3. Egy nyomózsák segítségével díszítsük ki a habbal a torta tetejét. Érdemes megvárni, amíg kihűl a torta. Én türelmetlen voltam, és nem tett jót a habnak, kissé összeesett.
  4. Felvágás előtt minimum 8 órára tegyük hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20

Egy amerikai blogon talált recept, a sajttortákhoz továbbra is nagyon értenek a tengeren túl. Egy picit eltértem az eredeti recepttől, főleg a díszítésnél.  Na, de hogy a sütiről is mondjak pár szót. Finom, krémes és banános. Én nagy sajttorta rajongó vagyok, akár a sült, akár a sütés nélküli sajttortákról van szó. Eddig inkább a sütés nélkülieket preferáltam, úgy gondoltam túl macerás a sütéssel bajlódni, meg bereped a teteje, összeesik, ha kihűl, stb. Itt viszont semmi ilyesmi baleset nem történt, igaz nagyon elővigyázatos voltam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...