r
Nosalty Logó

Banános-diós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banános-diós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 607 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 3638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 607 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    257.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3547.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    813 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1599 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.8 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 3638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a sütőport és a diót elkeverjük.
  2. Ezután egy keverőtálban a joghurtot, a cukrot, a 2 db egész tojást, a vaníliát és az olajat robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
  3. Következő lépésként a két alapot (száraz és nedves hozzávalókat) alaposan összeforgatjuk.
  4. Előmelegített sütőben (160 fokos) 35-40 percet süssük a tésztát. (Én egy nagyobbacska tepsiben 25*35 cm-es tepsiben sütöttem. Ebben nem fog hatalmasra nőni tészta, de ha elkészült, könnyedén elfelezhetjük, és a két lapot egymásra rakhatjuk.)
  5. Míg sül a tésztaalapunk, elkészítjük a krémet. A két banánt turmixszoljuk össze. Egy tálba öntsük bele a habtejszínt, a joghurtot, a cukrot, majd kezdjük el felverni.
  6. Kb. félidőnél adjuk hozzá a pépesített banánt, a diót és a zselatinfixet, majd folytassuk a krém felverését, míg kellően habos nem lesz.
  7. Ha tészta és a krém is elkészült, felezzük el a tésztán, az alsó résznek kinevezett darabon szépen oszlassuk el a krém 2/3 részét. Helyezzük rá a másik tésztalapot, óvatosan nyomkodjuk rá, és a tetejét fedjük be a maradék krémmel. A sütinket egész dió darabokkal (vagy tetszés szerint) díszítsük ki.
  8. Pár órát a pihentessük a hűtőben, majd tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12050
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A banán az én konyhámban amolyan "aduász" szerepet tölt be. Egyrészt az év minden szakában beszerezhető, és felnőttek, gyerekek egyaránt kedvelik ezt a trópusi gyümölcsöt. Ha valami finom és különleges sütire vágyódunk, gyakran használom alapanyagként. Ezúttal dióval és krémes görög joghurttal dobtam fel az alap joghurtos kevert tésztámat. A végére egy nagyon finom és nagyon mutatós sütike készült, aminek az elkészítése sem nagy mutatvány. :)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?