adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg étcsokoládé
-
20 dkg dió
-
10 dkg finomliszt
-
6 db tojás
-
25 dkg margarin
-
20 dkg cukor
-
1 teáskanál fahéj
-
1 kávéskanál szegfűszeg
-
1 csipet só
A mázhoz
-
20 dkg sárgabaracklekvár
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
5 csepp rumaroma
-
10 dkg tortabevonó
-
2 teáskanál napraforgó olaj
727
Kalória
10.1g
Fehérje
63.7g
Szénhidrát
49.7g
Zsír
35.3g
Víz
110.4g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
44.8g
Cukor
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
20g dió131 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
-
56 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
10g tortabevonó55 kcal
-
7 kcal
-
5g dió34 kcal
Összesen
727
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
-
71 kcal
-
52g dió340 kcal
Összesen
7265
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
12.2g étcsokoládé66 kcal
-
12.2g dió79 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
20g tojás25 kcal
-
15.2g margarin109 kcal
-
12.2g cukor47 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
-
12.2g sárgabaracklekvár34 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
6.1g tortabevonó33 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
3.2g dió21 kcal
Összesen
440
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 49.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 457.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 63.7 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 35.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
727
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 101.1 g
Zsír
-
Összesen 496.7 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 163 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 192 g
-
Koleszterin 1104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4577.2 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 652 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 910 mg
-
Foszfor 2225 mg
-
Nátrium 563 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrát
-
Összesen 637.4 g
-
Cukor 448 mg
-
Élelmi rost 43 mg
Víz
-
Összesen 352.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2522 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 265 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 436 micro
-
Kolin: 1014 mg
-
Retinol - A vitamin: 2385 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1633 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1594 micro
Összesen
7265
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 21.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
440
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A csokit meleg vízfürdőbe állított edényben felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük.
- A dió felét megdaráljuk, felét durvára vágjuk, majd összekeverjük a fűszerekkel elvegyített liszttel.
- A margarint fél percre mikróba tesszük, majd habosra keverjük a cukorral, az egyenként hozzáadott tojássárgájákkal és a langyos csokoládéval.
- A csokis-margarinos egyveleghez hozzákeverjük a diós-fűszeres lisztet és a keményre vert tojásfehérjék habját.
- A piskótát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk, és 175°C-ra (légkeveréses sütőben 150°C, gázsűtőben 6-os fokozat) előmelegített sütőben kb 30-40 percig sütjük (tűpróbáig).
A mázhoz
- A mázhoz a lekvárt összeforraljuk a fűszerekkel és a rumaromával, majd a forró sütemény tetejére simítjuk.
- Ha a lekvár langyosra hűlt, bevonjuk a meleg vízfürdőben felolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval.
- A díszítéshez a még langyos csokit 4x4 cm-es vágásokkal bejelöljük, majd a közepükre egy-egy diószemet nyomunk, majd hagyjuk megdermedni.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 40 p
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30*20*6
Ezt a receptet akkor találtam, amikor átmenetet kerestem a család dióimádó és csokiimádó fele között. Egyik íz sem túl domináns, ellenben nagyon kellemesen kiegészítik egymást. Nálunk pillanatok alatt elfogy! :)