Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-csokis kocka fűszeres lekvárral

Diós-csokis kocka fűszeres lekvárral
Diós-csokis kocka fűszeres lekvárral
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet akkor találtam, amikor átmenetet kerestem a család dióimádó és csokiimádó fele között. Egyik íz sem túl domináns, ellenben nagyon kellemesen kiegészítik egymást. Nálunk pillanatok alatt elfogy! :)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A mázhoz

ajánlat

Ha nincs kedvünk a vízfürdővel bíbelődni, mikróban is felolvaszthatjuk a csokit:
kockára törve tegyük egy műanyag tálba, adjunk hozzá egy teáskanál olajat, és tegyük 3 x fél percre a mikróba. Minden fél perc után keverjük el alaposan.
Fontos, hogy inkább vegyük ki akkor, amikor még apró darabok vannak benne, és keveréssel tegyük folyékonnyá, mert ha túlmelegítjük, túrószerű állaga lesz, és nem fogunk tudni dolgozni vele tovább.

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. A csokit meleg vízfürdőbe állított edényben felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük.
  2. A dió felét megdaráljuk, felét durvára vágjuk, majd összekeverjük a fűszerekkel elvegyített liszttel.
  3. A margarint fél percre mikróba tesszük, majd habosra keverjük a cukorral, az egyenként hozzáadott tojássárgájákkal és a langyos csokoládéval.
  4. A csokis-margarinos egyveleghez hozzákeverjük a diós-fűszeres lisztet és a keményre vert tojásfehérjék habját.
  5. A piskótát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk, és 175°C-ra (légkeveréses sütőben 150°C, gázsűtőben 6-os fokozat) előmelegített sütőben kb 30-40 percig sütjük (tűpróbáig).

A mázhoz

  1. A mázhoz a lekvárt összeforraljuk a fűszerekkel és a rumaromával, majd a forró sütemény tetejére simítjuk.
  2. Ha a lekvár langyosra hűlt, bevonjuk a meleg vízfürdőben felolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval.
  3. A díszítéshez a még langyos csokit 4x4 cm-es vágásokkal bejelöljük, majd a közepükre egy-egy diószemet nyomunk, majd hagyjuk megdermedni.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30*20*6 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 070
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Healthy_Maki

Mióta szakács: 2016.11.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny, Pur karácsonyi finomságok receptverseny
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokoládés kocka, diós sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

727
étcsokoládé 20 dkg
dió 20 dkg
finomliszt 10 dkg
tojás 6 db
margarin 25 dkg
cukor 20 dkg
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
1 csipet
sárgabaracklekvár 20 dkg
fahéj 1 kávéskanál
narancshéj 1 narancsból nyert
rumaroma 5 csepp
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 2 teáskanál
dió 2 marék