Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banános-almás zabpehely keksz

Banános-almás zabpehely keksz
Banános-almás zabpehely keksz
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőm előkarácsonyi összejövetelt szervezett. Ő a reformkonyha híve, én pedig szerettem volna meglepni valami finomsággal, ez lett hát belőle. Neki édesítőszerrel készítettem, de igazából a gyümölcsök édessége miatt nyugodtan elhagyható a cukor.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpelyhet kissé megdaráljuk, vagy összetörjük.
  2. Az almát kis lyukú reszelőn lereszeljük, a banánt villával összenyomkodjuk.
  3. A tojást a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az almát és a banánt, jól elkeverjük.
  4. Végül a zabpehellyel, a szódabikarbónával, a kakaóporral és a fahéjjal jól összedolgozzuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis adagokat rakunk le, és 200 fokon, kb. 15-20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 19 860
elküldve: 6
receptkönyvben: 180
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit91

Mióta szakács: 2014.09.30.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös zabpelyhes, zabos almás reform süti, zabpelyhes keksz

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2017-01-04 18:29

Most sül. Kakaó nincs benne, viszont két banán és elég finora sikerült megőrölnöm a zabpelyhet. Meglátjuk. :)

audrey84
audrey84 Tue, 2016-03-01 12:50

Szuper nasi és egészséges, biztosan én is meg fogom többször csinálni! Legközelebb mézzel próbálom majd ki! Érdemes megvárni, hogy a banán jól megérjen.....én türelmetlen voltam, de így is finom lett! :)

Tinamina
Tinamina Mon, 2015-03-09 23:28

Múlt héten készítettem el, cukor helyett 20 gramm xilitet használtam, bár nem sokat éreztem belőle.:D
Állaga kicsit ilyen rugalmas lett, szóval nem egy ropogós keksz. De szerintem finom, kellemesen édeskés, és jól lehet érezni rajta a banán ízét. Szóval jól sikerült, szerintem máskor is megsütöm, tökéletes reggeli.:)

213
zabpehely 15 dkg
alma 1 db
banán 1 db
tojás 1 db
cukor 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál
fahéj 1 kávéskanál
szódabikarbóna 1 kávéskanál