r
Nosalty Logó

Glutén-, tej- és cukormentes raffaello szelet

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Glutén-, tej- és cukormentes raffaello szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Krém elkészítése

Tészta elkészítése

Összesen 385 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Krém elkészítése

Tészta elkészítése

Összesen 3848 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Krém elkészítése

Tészta elkészítése

Összesen 187 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    138 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 385 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    320.8 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2706.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1125 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1379.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    928 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 3848 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

Krém elkészítése

Tészta elkészítése

Elkészítés

Krém elkészítése

  1. A kókusztejet egészítsük ki vízzel 8 dl-re. Tegyük fel melegedni, adjuk hozzá az édesítőszert (vagy a nyírfacukrot).
  2. 2 dl vízben keverjük el a pudingporokat, majd öntsük a melegedő kókusztejhez, és főzzük sűrűre.
  3. Hagyjuk a krémet kissé kihűlni, ha már csak melegnek, de nem forrónak érezzük a kezünkön, akkor keverjük bele kisebb adagonként habverővel a light margarint, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Tészta elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy gáztepsit (30*28-as) béleljünk ki sütőpapírral, majd egy papírtörlő segítségével vékonyan olajozzuk meg a sütőpapírt. A piskótához válasszuk szét a tojások fehérjét a sárgájától. A gluténmentes lisztet keverjük el a kókuszreszelékkel és a sütőporral.
  2. Olvasszuk folyósra a margarint, és keverjük egyneműre a joghurttal (vagy kókusztejjel).
  3. A fehérjéhez adjunk egy csipet sót, majd kezdjük habbá verni, evőkanalanként adjuk hozzá a nyírfacukrot, és habverővel verjük keményre. Állítsuk a legkisebb fokozatra a habverőt, és egyenként keverjük hozzá a tojások sárgáját. Végül hablapáttal 2 evőkanalanként oszlassuk el a habban a lisztes keveréket, ha már nincsenek lisztes csomók a masszában, akkor keverjük óvatosan bele a margarinos keveréket is.
  4. Simítsuk a tésztát a sütőpapírra, és 25 perc alatt süssük készre. (Akkor jó, ha a tetejének van már egy kis halványbarna színe.)
  5. Ha megsült a piskótalap, hagyjuk kihűlni, majd válasszuk le a sütőpapírról, és vágjuk két egyenlő részre. Az alsó lapra kenjük rá a krém felét, helyezzük rá a második lapot, majd egyengessük el rajta a krém másik felét, és díszítésképpen szórjuk meg kókuszreszelékkel.
  6. 3. lépés helyett: Ha valaki bátor, elkészítheti a piskótát úgy is, hogy a tojásfehérjét kemény habbá veri a sóval és a cukorral, a sárgáját összekeveri a joghurttal (vagy kókusztejjel), az olvasztott, de nem forró margarinnal, valamint a lisztes kókuszkeverékkel. Ehhez a sűrű masszához először egy kis fehérjehabot kell lendületesen hozzákeverni, majd óvatos mozdulatokkal kell elegyíteni a megmaradt fehérjével, ha egyneművé vált a tészta, ugyanúgy süssük, mint a másik verziót.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 33365
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 23.

Receptkategóriák

Tavasz=diéta, plusz figyelembe kell venni a családtagok egyedi igényeit, így jött létre ez a kis remekbe szabott, mindenmentes süti.

Hozzávalók

Krém elkészítése

Tészta elkészítése

Címlapról ajánljuk