Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Balzsamecetes fügelekvár

Balzsamecetes fügelekvár
Balzsamecetes fügelekvár
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam ajándékba egy üveg fügelekvárt, és annyira ízlett, hogy miután elfogyott, muszáj volt reprodukálnom!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felszeleteljük, és az olvasztott vajon, alacsony lángon üvegesre pároljuk.
  2. Amikor már összeesett és kezd pirulni, hozzáadjuk a cukrot, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg karamellizálódni nem kezd.
  3. Hozzáadjuk a kockára vágott almát és fügét, felöntjük a vízzel, és hozzátesszük a fűszereket.
  4. Közepes lángon sűrűre főzzük, a végén pedig ízlés szerint balzsamecettel és citromlével varázsoljuk savanykásabbá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 359
elküldve: 3
receptkönyvben: 176
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
320 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, karácsonyi gasztroajándék
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

lila hagymás fügelekvár, lekvár fügéből

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lanc.aniko
lanc.aniko Sun, 2016-08-14 19:54

Fő a chutney - én meg lelkesen kóstolgatom. Kicsit sósabbra vettem a figurát, mert hús mellék szánom - és isteni! Az idén rekordfügetermésünk van, úgyhogy valószínűleg ipari méretekben kedzem gyártani ezt a finomságot, és ellátom az egész ismeretségi köröm vele :)

evacili
evacili Fri, 2014-11-28 19:16

Nagyon szeretem a chutney-t, már csináltam körtéből, almából, szilvából,birsalmából. Ezt is szeretném elkészíteni. Ebből a mennyiségből hány üveggel lesz?
Üdv: Cili

Csipszi
Csipszi Fri, 2014-11-21 20:19

Nahát, ugyanilyen tálcám van, még a nagymamámtól! Üdv: Ági

terranova56
terranova56 Fri, 2014-10-31 21:14

Én a chutney-s üveget láttam, de ez valójában egy extrém fügelekvár?

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2014-10-10 17:13

Amint meglattam a fotot, azonnal tudtam, hogy a te recepted. Hazaerven a munkabol azonmod nekialltam elkesziteni. Nagyon izletes lett. Ugyan en meg hozzatettem egy- egy csipet ezt - azt, de ez mar nalam megszokott. Koszonom a receptet. Olyan kivalo, mint amiket mar megismertem a konyhadbol.
Udvozlettel: Evi neni

Kárai Dávid
Kárai Dávid / Kárai Dávid Mon, 2014-11-03 18:21

Kedves Évi néni!

Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de egy ideig ne kaptam az értesítéseket a kommentekről, így a te hozzászólásodról sem. Ellenben nagyon örülök, hogy ízlett, annak meg különösen, ha valaki variál is rajta egy picit, mert szerintem a legtöbb recept úgy az igazi, ha alakítunk rajta a saját ízlésünk szerint! :)

ízHUSZÁR

208
vaj 2 ek
lila hagyma 1 közepes db
nádcukor 4 ek
alma 2 közepes db
füge 10 db
víz 1.5 dl
gyömbér 2 cm
fahéjrúd 1 db
csillagánizs 1 db
szegfűszeg 3 db
1 csipet
balzsamecet 1 ek
citromlé 0.5 citromból nyert