r
Nosalty Logó

Bajoros pizza

Norbi06
Bajoros pizza
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

690
Kalória
25.2g
Fehérje
105.2g
Szénhidrátok
17.6g
Zsír
122g
Víz
20.5g
Koleszterin
5.1g
Rost
1.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 690 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2072 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    788 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1390 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 690 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3811 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    2365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    366.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4169 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 2072 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    479 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukorral a vízben megfuttatjuk, majd az olajjal, sóval, liszttel egy klassz pizzatésztát gyúrunk, amit egy órát meleg helyen kelesztünk.
  2. Közben összevágjuk a feltéthez a dolgokat, a sajtot lereszeljük.
  3. A megkelt tésztát 3 részre szedjük, és kinyújtjuk kör alakúra, vékonyra. Megkenjük paradicsommal a tésztát, megszórjuk sajttal, és jöhet rá mindegy egyéb ízlés szerinti mennyiségben.
  4. A lehető legmagasabb fokozaton sütőben 2-6 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Sütés hőfoka: 280 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha az olaszok látnák ezt a pizzát, morcosak lennének, bár már láttam náluk is sült krumplisat...

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Pizza Vesuvio

Hagyományos alapok összegyúrásával született ez a nem épp tradicionális pizzakülönlegesség. A tészta hagyományos nápolyi alapokon nyugszik: 00-ás lisztből, magas hidratációval, ...

Nosalty

Tesoro di Parma pizza

Ez a kedvenc pizzám, a feltétet innen-onnan szedett ötletekből raktam össze, többek közt a kedvenc pizzériámtól, és Gennaro Contaldótól, aki szabadtéri kemencében sütött pizzát, és ...

Fonott Kalács

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...