r
Nosalty Logó

Igazi vékony pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
katica32
Igazi vékony pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 1046 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 4181 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 218 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3227.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    1832 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    1197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    30051 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 1046 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.9 g

Zsír

  • Összesen
    205.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12910.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2567 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    2328 mg
  • Nátrium
    7328 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    961 micro
  • α-karotin
    318 micro
  • β-karotin
    4787 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    120202 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 4181 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6270 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt meleg cukros tejben felfuttatjuk. Ez a lépés kimarad, ha szárított élesztőt használunk, akkor simán összekeverjük a többi hozzávalóval az élesztőt és a tejet.
  2. A lisztet, sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és végül az olajat. Ha valakinek van kenyérsütő gépe, abban sokkal egyszerűbb elkészíteni és megkeleszteni. De hagyományos módon is megfelelő. Alaposan összedolgozzuk, majd 1 órát kelesztjük a tésztát.
  3. Ha szépen megkelt, akkor jöhet a nyújtás. Mi nagyon szeretjük vékonyan a pizzát, de mindenkinek az ízlésére van bízva, hogy mennyire nyújtja ki. Ha nagyon vékony tésztával készítem, 4 db pizza kijön a tésztából. Ha kicsit "vastagabbra" hagyom, akkor 3 db-ot készítek.
  4. Feltétként szinte bármi megfelelő, amit szeretünk. Az alap, hogy a paradicsomlébe/sűrített paradicsomba keverünk szárított bazsalikomot. Erre jöhet a feltét és a sajt.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük, hogy szépen megbarnuljon a tetején a sajt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 84
  • Össznézettség: 66070
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 12.

Ajánló

Egyféle feltétként írtam a bacon-t, de bármire felcserélhető. Én szoktam rá a gyerekeknek felvágottakat tenni, ők nem szeretik a bacont. De mehet rá akár párolt spenót, párolt brokkoli, pepperoni paprika, néha tojást is ütök a tetejére. Sőt, még langalló jelleggel is szoktam készíteni, vagyis fokhagymás tejföllel kenem meg a tésztát, szalonnát vagy bacont és lilahagymát teszek rá. Isteni így is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi vékony pizza
katica32 9 recept

Egy kedves rokonunktól kaptam ezt a pizzatészta receptet, miután nekem soha nem sikerült igazán finom pizzát sütnöm. Szeretjük a vékony pizzát, de az eddigi receptjeim alapján készített tészta mindig tömör lett, vagy épp nem tudtam vékonyra nyújtani, mert összeugrott, mint a gumi. Na ez nyújtható, és isteni finom!

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...