Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor sós perec

Bajor sós perec
Bajor sós perec
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok minden remek kísérője egy korsó sörnek, de talán a legismertebb a sós perec, amit a következőképpen otthon is el lehet készíteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először az élesztőt futtassuk fel, amihez használjunk langyos vizet, amibe szórjunk cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt. Majd pár perc múlva már használhatjuk is.
  2. Egy nagy keverőtálba öntsük bele a lisztet, sót, vajat és a felfuttatott élesztőt. Majd jól keverjük össze, és dagasszuk meg.
  3. Majd fedjük le egy konyharuhával, és kelesszük 40 percig.
  4. Utána egy lisztezett deszkára öntsük ki a tésztát, majd szedjük 8 egyenlő részre, és kézzel sodorjunk 40-50 cm hosszú és ujjnyi vastag rudakat. Aztán hajtogassunk belőlük perec formát, és hagyjuk állni még 15 percig.
  5. Egy magas falú serpenyőben melegítsünk fel vizet, szórjuk bele a szódabikarbónát, és adjuk hozzá a melaszt. Majd csak gyöngyöztessük a vizet, és óvatosan helyezzük bele a nyers pereceket, amiket aztán 30 másodperc után forgassunk meg, és újabb 30 másodperc elteltével szedjük ki, sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  6. Szórjuk meg a pereceket, nagy szemű tengeri sóval, és 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk be a tepsit 20 percre.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 3 824
elküldve: 2
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
793 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: perec
hasonló kategóriák: pita, buci, édes leveles, kifli, burek, bagel, briós, croissant, zsemle, hamburger-buci

egyéb elnevezések

sörperec, bajor perec

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mevera
mevera Sat, 2017-02-18 17:34

A melaszt mivel lehetne helyettesíteni ? Nem hagyhatnám ki ezt a lépést ?

hinyenc
Tamas / hinyenc Mon, 2017-02-20 10:29

Abszolút kihagyható, csak a melasztól lesz szép színe a végén, de nem kötelező a használata!

541
finomliszt 50 dkg
vaj 3 dkg
friss élesztő 25 g
barna cukor 2 teáskanál
víz 3 dl
1 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
melasz 1 evőkanál