r
Nosalty Logó

Sós perec 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kováts Gáborné
Sós perec 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A sós réteghez

Összesen 559 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A sós réteghez

Összesen 3357 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A sós réteghez

Összesen 337 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2408.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    2163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 559 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    141.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14453 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    12977 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 3357 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1451.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    1304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 337 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sós réteghez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk a liszttel, 3 ek cukorral, 1 ek sóval, és a napraforgó olajjal összegyúrjuk.
  2. Letakarva kicsit pihentetjük, majd több darabra vágjuk fel.
  3. Egyenként perecet formálunk belőle, és olajjal megkent tepsibe tesszük.
  4. A tetejét egész tojással megkenjük, és előmelegített forró sütőbe tesszük.
  5. A sülés közben a 3 ek lisztet és az 1 ek sót annyi vízzel elkeverjük, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatjuk, és még pár percig visszatesszük a sütőbe. Vigyázzunk, ne száradjon ki!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 238
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 39287
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 02.

Receptkategóriák

Sós perec 2.
Kováts Gáborné 4 recept

Ez az igazi Vásáros Sós Perec, amelyet megkívántam, és gondoltam, meglepem vele a családot. Hát nagy sikere lett, nagyon finom, de főleg még langyosan milyen jó!

Hozzászólások (11)

Olaszné Anci

Nagyon finom lehet, én kinéztem bel?le a kép alapján! Máris bele tudnék harapni! Köszönöm, elmentettem! Szeretettel üdvözlöm: Olaszné Anci

Törölt felhasználó

Érdekl?dni szeretnék, ha ez tényleg a "vásáros nagy perec" kb. hány darab lesz a recept alapján? Szívesen elkészíteném. El?re is köszönöm a választ.Kata

Törölt felhasználó

Elkészítettem és nagy sikere volt! Ha jól emlékszem, 12-13 darab kisebb-nagyobb (de nem a vásári nagyságú) lett ebb?l a mennyiségb?l.Köszönöm a receptet.

focaccina

Nem hittem volna hogy ilyen finom perecet lehet sutni ilyen rovid ido alatt!!! nagyon finom lett, nekem 9 kozepes nagysàgu jott ki ebbol az adagbol, viszont elhagytam a tetejèrol a masszàt, helyette komènymaggal ès nagyszemu soval szortam meg!!biztos hogy meg fogom csinàlni màskor is, ezer koszonet a szuper receptèrt!! :)

Reneee

Szia! A hozzávalókban 1 ek cukor van viszont az elkészítésben 3 ek cukor... Melyik a jó mennyiség? :-/ El?re is köszi a válaszod! [Hát választ még nem kaptam viszont már másodszor csinálom meg! :D :D Én 1 ek cukrot raktam bele(az éleszt?s tejbe raktam)! Nagyon fincsi lett és a tetején a sós cucc hát az nagyon faintos! Tökéletes a recept, süt?b?l kivéve még melegen nagyon finom de másnapra is maradt 3 darab és még akkor is nagyon fincsi volt!!! Köszönöm a receptet! :)]

Törölt felhasználó

megcsináltam. egyb?l két adagot. de nem volt ideje kih?lni :) isteni recept :)

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett :)

jolikaaa

Nekem most sül a sütöben, de szerintem nem egészen értelmeztem jól mindent... A tejjel felfuttatod az élesztöt, aztán lisztbe kevered, vagy kovászt készítesz? A tésztának milyen állagúnak kell lennie? És te hogy formázod?

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én most próbáltam meg megint megcsinálni, de nekem nem igazán sikerül :( Finomnak még finom, de csak közvetlen sütés után, mert kés?bb betonkemény lesz, hiába van becsomagolva. Nem kel meg a tészta rendesen, meg olyan túl olajos az egész. Nyújtani nem igazán lehet, szakad, szétesik. Nem tudom mit rontok el, mert más kelt tésztáim meg sikerülnek :((

Törölt felhasználó

én picit kevesebb olajjal csinálom és kenyérsüt?gépben. Nagyon szeretem, de tényleg egy kicsit szikkad, keményebb lesz tehát nekem is. Mondjuk én úúúúgyis imádom

Violet90

Nekem nem sikerült...szétesik, szakad, egyáltalán nem tudom formázni és túl olajosnak t?nik. Legközelebb nem csinálom. Pedig van tapasztalatom a konyhában.. :/ Ne haragudj..

Hozzávalók

A tésztához

A sós réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek