Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós perec 2.

Sós perec 2.
Sós perec 2.
95 perc / előkészület: 60 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az igazi Vásáros Sós Perec, amelyet megkívántam, és gondoltam, meglepem vele a családot. Hát nagy sikere lett, nagyon finom, de főleg még langyosan milyen jó!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A sós réteghez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk a liszttel, 3 ek cukorral, 1 ek sóval, és a napraforgó olajjal összegyúrjuk.
  2. Letakarva kicsit pihentetjük, majd több darabra vágjuk fel.
  3. Egyenként perecet formálunk belőle, és olajjal megkent tepsibe tesszük.
  4. A tetejét egész tojással megkenjük, és előmelegített forró sütőbe tesszük. 
  5. A sülés közben a 3 ek lisztet és az 1 ek sót annyi vízzel elkeverjük, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatjuk, és még pár percig visszatesszük a sütőbe. Vigyázzunk, ne száradjon ki!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 32 513
elküldve: 11
receptkönyvben: 425
elkészítve: 18/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Kováts Gáborné

Mióta szakács: 2010.11.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: perec
hasonló kategóriák: buci, kifli, hamburger-buci, édes leveles, croissant, bagel, pita, zsemle, burek, briós

egyéb elnevezések

vásáros perec, sós péksütemény

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Violet90
Violet90 Sat, 2016-08-20 20:16

Nekem nem sikerült...szétesik, szakad, egyáltalán nem tudom formázni és túl olajosnak tűnik.
Legközelebb nem csinálom.
Pedig van tapasztalatom a konyhában.. :/
Ne haragudj..

micsuda
micsuda Sat, 2012-07-07 19:56

én picit kevesebb olajjal csinálom és kenyérsütőgépben. Nagyon szeretem, de tényleg egy kicsit szikkad, keményebb lesz tehát nekem is. Mondjuk én úúúúgyis imádom

Phhugi
Manka / Phhugi Thu, 2012-05-24 15:00

Sziasztok!
Én most próbáltam meg megint megcsinálni, de nekem nem igazán sikerül :( Finomnak még finom, de csak közvetlen sütés után, mert később betonkemény lesz, hiába van becsomagolva. Nem kel meg a tészta rendesen, meg olyan túl olajos az egész. Nyújtani nem igazán lehet, szakad, szétesik. Nem tudom mit rontok el, mert más kelt tésztáim meg sikerülnek :((

jolikaaa
jolikaaa Tue, 2012-05-01 18:22

Nekem most sül a sütöben, de szerintem nem egészen értelmeztem jól mindent... A tejjel felfuttatod az élesztöt, aztán lisztbe kevered, vagy kovászt készítesz? A tésztának milyen állagúnak kell lennie?
És te hogy formázod?

Reneee
Reneee / Reneee Thu, 2012-02-02 19:08

Szia! A hozzávalókban 1 ek cukor van viszont az elkészítésben 3 ek cukor... Melyik a jó mennyiség? :-/ Előre is köszi a válaszod!
[Hát választ még nem kaptam viszont már másodszor csinálom meg! :D :D Én 1 ek cukrot raktam bele(az élesztős tejbe raktam)! Nagyon fincsi lett és a tetején a sós cucc hát az nagyon faintos! Tökéletes a recept, sütőből kivéve még melegen nagyon finom de másnapra is maradt 3 darab és még akkor is nagyon fincsi volt!!! Köszönöm a receptet! :)]

focaccina
focaccina Mon, 2011-04-18 22:51

Nem hittem volna hogy ilyen finom perecet lehet sutni ilyen rovid ido alatt!!! nagyon finom lett, nekem 9 kozepes nagysàgu jott ki ebbol az adagbol, viszont elhagytam a tetejèrol a masszàt, helyette komènymaggal ès nagyszemu soval szortam meg!!biztos hogy meg fogom csinàlni màskor is, ezer koszonet a szuper receptèrt!! :)

ekata80
ekata80 Tue, 2011-04-05 21:42

Elkészítettem és nagy sikere volt! Ha jól emlékszem, 12-13 darab kisebb-nagyobb (de nem a vásári nagyságú) lett ebből a mennyiségből.Köszönöm a receptet.

ekata80
ekata80 Sat, 2011-04-02 17:44

Érdeklődni szeretnék, ha ez tényleg a "vásáros nagy perec" kb. hány darab lesz a recept alapján? Szívesen elkészíteném. Előre is köszönöm a választ.Kata

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2011-04-02 10:53

Nagyon finom lehet, én kinéztem belőle a kép alapján! Máris bele tudnék harapni!
Köszönöm, elmentettem! Szeretettel üdvözlöm: Olaszné Anci

559
finomliszt 50 dkg
tej 2 dl
élesztő 2.5 dkg
cukor 1 ek
1 ek
napraforgó olaj 1.5 dl
finomliszt 3 evőkanál
2 ek
tojás 1 db