Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos - sós pereckék

Sajtos - sós pereckék
Sajtos - sós pereckék
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyors sós rágcsára vágytam... :) Nagyon gyorsan befalta a család :)

Készítésről képek itt: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/pogacsak--sos-aprosagok/kisperec.html

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást elkeverjük a cukorral, majd a sóval.
  2. Megolvasztjuk a margarint és a sajtot, majd hozzáöntjük a tejföllel együtt a masszába..
  3. A tejben cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  4. Lisztet elkeverjük a masszába, majd belekeverjük az élesztőt is, homogénná gyúrjuk az egészet.
  5. Langyos helyen, szobahőmérsékleten, picit letakarva hagyjuk kelni a tésztát 30 percig.
  6. Fél óra múlva nyújtsuk ki, vágjuk csíkokra, és sodorjuk belőlük pereceket. A tetejüket kenjük meg tojássárgájával.
  7. Sütőpapírral fedett sütőlapon megsütjük, 5 perc nagy lángon, majd 10-15 perc kislángon.
  8. Közben előkészítjük a sót. A lisztet, sót, és a vizet palacsinta sűrűségűre keverjük. Mikor már szép aranybarnák a pereckéink, kb. 13 perc után, csorgassunk rájuk a sómasszából, majd vissza még 2 percre a sütőbe, majd jöhet a következő perec adag. :) (Nekem két adaggal sült, só maradt, de mivel ezt imádjuk, a maradék sót is kisütöttem 3 perc alatt, amikor kijött az összes perec.)

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 524
elküldve: 1
receptkönyvben: 110
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: perec
hasonló kategóriák: hamburger-buci, bagel, zsemle, édes leveles, pita, croissant, burek, kifli, briós, buci

egyéb elnevezések

apró sósperec, sós-sajtos perec

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Habcsók Mézi
Habcsók Mézi / Habcsók Mézi Fri, 2011-11-18 21:52

Kedves Zafirov!
Lemértem az itteni evőkanálnyi mennyiséget :) Cukornál és sónál 1 ek= 24 gramm, a liszt pedig 1 ek= 14 grammnak felel meg, tehát 210 gramm a liszt mennyiség.
Remélem tetszeni fog, nálunk mindenki befalta. :D

zafirov
zafirov Mon, 2011-11-21 20:37

Köszönöm a választ, már nagyon vártam, mert imádjuk a finom sós rágcsákat. :))

zafirov
zafirov Wed, 2011-11-16 20:06

Kérdésem,hogy nem lehetne-e az evőkanál mérce helyett dkg-t írni. Sajnos nagyon sok féle evőkanál van, és hát az sem mindegy, hogy mennyire mély az a kanál és, hogy puposan, vagy csapottan vagy kicsit puposan stb. Ezt azért kérdezem, mert éppen tegnap landolt egy sütim a kukában pont az evőkanál mérce miatt. Mint kiderült nem véletlen, mert nálam a 15 evőkanál az 50 dkg volt a recept írójánál pedig csak 25. Hát egy kis különbség. Szóval bocsi, hogy ilyen hosszú lére engedtem, de nagyon szivesen megsütném a pereckéket, de így sajna nem merem, mert egy kicsit drágák a hozzávalók ahhoz, hogy kidobáljam.

572
tojás 1 db
cukor 1 ek
1 ek
vaj 100 g
krémsajt 50 g
tej 2 ek
cukor 1 teáskanál
instant élesztő 1 tasak
finomliszt 15 evőkanál
tejföl 150 g
tojássárgája 1 db
finomliszt 3 csapott ek
1 ek
víz 3 ek