r
Nosalty Logó

Bajor lúgos sörperec

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Bajor lúgos sörperec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Perec

Tetejére

Összesen 285 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Perec

Tetejére

Összesen 2269 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Perec

Tetejére

Összesen 149 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2158.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    1996 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 285 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17265.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    15964 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    970 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2269 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1129.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    1045 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 149 Kcal

Hozzávalók

Perec

Tetejére

Elkészítés

Perec

  1. A langyos vizet egy nagyobb edénybe öntjük, hozzáadjuk a melaszt, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a puha vajat, a lisztet és a sót, majd puha tésztát gyúrunk belőle - akkor jó, ha a kezünk és a tál széle is tiszta.
  3. Lisztezett munkafelületre tesszük, és megpróbálunk belőle téglalapot formázni (így a legegyszerűbb utána elosztani. Ha belegyömöszöljük egy dobozba, majd kiöntve elosztjuk, biztos az egyenlőség!)
  4. 16 egyenlő részre osztjuk. Minden részt egy hosszú kígyóvá formázunk. Megfogjuk a két végüket, keresztezzük az útjukat, középen tekerünk rajta egyet, a végüket pedig kicsit megnyomkodjuk az illesztési pontoknál (perecet hajtogatunk belőle).
  5. Egy sütőlapot lekenünk valamilyen zsiradékkal, a sütőt előmelegítjük 250 fokra.
  6. Egy kisebb lábosban gyöngyözésig melegítünk 5 deci vizet és a szódabikarbónát. Lekenjük vele a perceket, majd rászórjuk a nagy szemű sőt. Óvatosan dolgozzunk, mert ha lecsöpög, a perecek könnyen leragadnak.
  7. Kb. 15 percig süssük, de 10 percnél nézzünk rá, mert nagyon gyorsan sül. Hagyjuk kicsit állni, majd langyosan, vajjal, camembertkrémmel vagy sörrel fogyasszuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 19992
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 23.

Ajánló

Amit nem eszünk meg, azt fagyasszuk le, mert másnaposan már nagyon száraz, de a fagyasztóból kivéve, pár perc sütő után olyan, mint új korában.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Oktoberfest van Németországban, ennek örömére készültek ezek a klasszikus bajos sörperecek. Ebből az adagból 16 tenyérnyi perec lesz.

Hozzászólások

Marti48

Kedves Dakota! Örömmel ajanlottam a "Laugbrätzn'" receptet a Camembert-krem oldalomon. A kettö igazan jo parost alkot, különösen azoknak, akik vehemenciat mutatnak egy kis Oktoberfest hangulatteremteshez. :) En nem fogom kiprobalni, leven a sarki peknel isteieket lehet kapni... Bar en a 40 ev alatt alaposan kielveztem az Oktoberfestet, de egy jo ideje mar nem latogatjuk. Regebben meg tulsulyban voltak a daridozo bajorok, manapsag sajnos inkabb a turistak, igy az eredeti hangulat mar nem talalhato. Vagy lehet, hogy öregszünk....? :) Nagyon tetszenek az irasaid, a kalandozasid a vilagban, a sok erdekes recept! Mond Neked valamit az, hogy Edie Sedwick? Fenykeped öt mintazza... :) Üdvözöllek szeretettel: Marti

Dacota

Kedves Márti, Köszönöm szépen. :) Én is imádom az Obatzert, gondoltam is rá, hogy készítek mellé, de aztán most csak a vajas verzió lett bel?le. :) Örülök, hogy tetszenek az írások és a receptek, igyekszem. :) Mikor levágattam a hajam akkor egy páran mondták, hogy Jean Seberg-re emlékeztet, de az Edie Sedwick bókot jól megjegyeztem, köszi. :) Szép napot, Szeretettel, Nóra

Marti48

Kedves Nora, egyszer mar tettel fel Obatzert, en meg irtam hozza egy opuszt - nevettem rajta igy utolag... Leven az eddig feltett 3 bajor receptemnek meglepöen nagy sikere Volt, elhataroztam, hogy most egy picit majd "ebben utazok", felteve, ha talalok meg valami emlitesremeltot. Pl. bajor krumplisalatat - mult heten csinalta az egyik bajor "sztar-szakacs" (Siebeck) a TV-ben. Szia, es szerintem: "Edie"! :) /meg a hosszu fülbelvalod is stilusos!/ Pusz' - Marti

witch

Kedves Dacota! Nagyon finom ez a perec, elkeszitettem Marti48 Camembert kremje melle. Fele adagot sutottem, mert nem gondoltam volna, hogy ilyen kapos lesz, de mind "elparolgott" szinte pillanatok alatt. Viszont nekem megkelt es inkabb zsemlenek nezett ki, bezzeg ha keleszteni kene egy masfajta recepthez, akkor orakat kell varjak, hogy felpuffadjon a teszta. Na, mindegy, az a lenyeg, hogy nagyon finom, koszonom a receptet! udv:witch

Dacota

Szia Witch! Nagyon szívesen. :) Milyen éleszt?t használtál? Nálam ugyanis történt egy kis baleset. :9 Barátn?m szülinapi piknikjére készítettem ?ket el?z? délután. Két tepsi lett bel?le. Az els? adagot friss éleszt?vel készítettem, tökéletes lett. Kisütöttem az els? tepsit, olyan volt, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Beraktam a másodikat, és itt lett egy kis gikszer - az 500 F a süt?n közvetlenül a broil mellett van, és én nem tudom, hogy, de véletlenül átállítottam, és 5 perc alatt szénné grilleztem a második tepsit, ki kellett dobnom :( Mivel el kellett mennem otthonról, úgy döntöttem, hajnalban kelek, és újra készítem az egészet - a friss éleszt?m viszont elfogyott, úgyhogy instantot használtam - tökéletes zsömléim lettek. :D Szóval nem lehet, hogy active dry yeast-et használtál? (Látod milyen jó, hogy egy helyen vagyunk, még tippem sem lenne, mit?l n?ttek óriásira. :) Puszi! Nóra

witch

Szia Nora! Azt hasznaltam, mert itt csak azt kapok. Kb. 10-15 evvel ezelott volt friss, de nem kereste senki es lealltak az arusitassal. Ezt nem is gondoltam volna, en azt hittem, hogy mindent elfeleztem, kiveve az elesztot. Igy is nagyon jo lett es a paromnak foleg nagyon izlett. Csak en furcsaltam, hogy nem ugy nez ki mint a kepen, pedig probaltam gyorsan sodorni. Ilyen gyorsan nem csinaltam meg perecet. :o) L?ve, witch

Törölt felhasználó

Szia! Én a kezd? háziasszonyok mintapéldányaként kérdezem t?led, mi az a melasz? :)

Dacota

Szia! :) Ez egy szirup, ami a nádcukor (vagy cukorrépa) mellékterméke cukor el?állításakor. Az eredeti receptben malátaszirup volt, de azt piszok nehéz beszerezni. Mondjuk melasz sincs minden sarki kisboltban, de legalább bioboltokban lehet szerezni. :)

dadimami

Kedves Dacota! Megtetszett a pereced, gyerekbulira - sör nélkül - azért jó lesz, gondolván a gyerekeknek élmény a perec. Jó volt , hogy Flavius kérdésére válaszoltad, hogy a melasz az eredeti receptben szerepl? malátaszirup helyettesítésére szolgál, mert nekem meg éppen az volt itthon. Másfélszeres adaggal indítottam, de talán a vaj mennyiségi meghatározása számomra nem volt egyértelm?, (nekem jó nagy kanalam van, és mennyire puha, az nem folyós csak lágy, szerintem volt kb12 dkg (a 3 kanálnyi) amit beletettem. Így a kimért víz mennyiséggel nekem nokedlitészta szer? lett, végül több mint 40 dkg lisztet kellett beledolgozni, hogy megfelel? állagú legyen. Végül sót és malátát tettem arányosan hozzá, és az eredmény szép és jó lett. Köszönet a receptjeidért, a többi is nagyon figyelemre méltó, mentettem már jó néhányat. (úgy emlékszem , hogy egy jó ludaskása recepted is volt itt, de most nem találom, tévednék?, vagy rosszul keresem. üdv: Margó üdv: Margó

Dacota

Szia Margó! Hahá, szuper! Nem gondoltam volna, hogy ezt a cuccot (malátaszirup itthon is be lehet szerezni. Mindig megfogadom, hogy grammba is leírom a vaj mennyiséget..Amerikában be van osztva a csomagolás ev?kanálra, én sem kanállal szoktam mérni. Ígérem, elkezdem. :) A ludaskása pedig itt van: http://www.nosalty.hu/recept/ludaskasa Ha ?rá gondoltál. :) Szép estét! Üdv, Nóra

dadimami

Kedves Nóra! Köszönöm kedves válaszodat. A malátaszirupot a Móricz Zsigmond körtért?l kb. 5 percre a Nap-ra Bioboltban vettem: http://nap-ra.hu/ A ludaskását köszönöm, - erre gondoltam - nem tudom miért nem találtam, pedig el is van mentve és ott sem akadtam rá, de legalább tudom már, hogy jól emlékeztem. Köszönöm! Már december lévén elkezd?dhet ünnepig a visszaszámlálás és az ünnepi étkek tervezése, jó, hogy itt találunk a jobbnál jobb receptekb?l menüötletet. Boldog Karácsonyt és Új évet kívánok: üdv: Margó

Törölt felhasználó

Finom lett, en zsirt hasznaltam a vaj helyett es csak 3 dl vizet raktam bele. Picit az alja megegett de a sutom eleg erosen sut. Egy kerdes az 5 dl szoda bikarbonas viz helyett nem lehet csak fele annyit csinalni? Mert eleg sok megmaradt. Koszonom a receptet :)

Törölt felhasználó

De jó, hogy rátaláltam a receptedre! Amelyik után én csináltam, f?zni kell a pereceket a szódabikarbónás vízben, sokkal könnyebb így. Köszi az active dry yeast tippet is ... én is azt használtam legutóbb. Szerencsére van a városban európai ( Lengyel) üzlet és ott mindig van friss éleszt?.

Hozzávalók

Perec

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek