Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconos-gombás harcsafilé

Baconos-gombás harcsafilé
Baconos-gombás harcsafilé
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szép gombát vettem, s az első tervem az a tejfölös gomba volt belőle. De aztán a fagyasztóban keresgéltem valamit, és találtam egy adag harcsafilét, ami önmagában már nem sok mindenre lett volna elég. A hűtőben csücsült néhány pohár tejföl, és rátaláltam a csomagnyi füstölt bacon szalonnára is. Pár perc alatt összeállt a fejemben a recept, most pedig már csak meg kellett valósítani! :-) Nokedlit szaggattam hozzá, nagyon finomat ettünk, érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy kanálnyi olajon odatesszük, hogy kicsit megüvegesedjen.
  2. Közben megtisztítjuk és felkockázzuk a lil hagymát, majd a szalonnához adjuk.
  3. Ha megpárolódik kicsit, akkor jöhet hozzá az alaposan megmosott és cikkekre vagdalt gomba. Megszórjuk őrölt borssal és ételízesítővel, majd lefedve pároljuk. Kb. egy negyed óra kell neki.
  4.  Ez az idő elég arra, hogy a halhúst kb. 2x2 cm-es kockákra vagdaljuk. Amikor a gomba puha, hozzátesszük a harcsakockákat is. Megszórjuk a kaporral, és fedő nélkül kb. 5 percig főzzük. Ennyi elég is a halnak.
  5. Közben a tejfölt elkeverjük egy kevés liszttel, felöntjük pici vízzel, és az ételhez kanalazzuk. Nagyon óvatosan átkeverjük, hogy a halhúst ne törjük össze. Egyet forralunk rajta, és elkészült.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 798
elküldve: 1
receptkönyvben: 72
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

siklitimi

Mióta szakács: 2011.10.13.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Tejfölös-gombás harcsa, tejfölös gomba harcsával, szalonnás tejfölös harcsasült

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

damaniac82
damaniac82 Thu, 2014-08-21 12:33

Elkészítettem én is, bár némi módosítással: mindenből kétszeres adag (többen voltunk rá), kivéve a gombát, amiből kicsit kevesebb (500g), illetve picit több kaporral (3 ek) és tejföllel (5dl) a pikánsabb íz kedvéért.

A végeredmény bitang jó, köszönet a receptért!

Henrietta1983
Henrietta1983 Wed, 2013-10-16 21:35

Szia Timi,
ma ez a harcsás ragu volt az ebédünk, kifőtt tésztával. Mennyei volt. Annyi módosítást eszközöltem rajta, hogy tejföl helyett tejszínt használtam és a liszt helyett a gomba szárát turmixoltam össze. Fűszernek csak borsot és kaprot használtunk.Kedvesem javaslatára ment a második körben bele mustár is. Köszi a receptet! :)

287
afrikai harcsa 30 dkg
csiperkegomba 30 dkg
bacon 5 dkg
lila hagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 2 dl
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 1 ek