r
Nosalty Logó

Baconös-ananászos csirkemell

Gabys
Baconös-ananászos csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

637
Kalória
28g
Fehérje
64.8g
Szénhidrát
29.4g
Zsír
239.4g
Víz
110.2g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
22.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 637 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2547 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1896.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    1162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    239.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 637 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.2 g

Zsír

  • Összesen
    117.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7586.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1046 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1482 mg
  • Nátrium
    4648 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    259.2 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    957.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    536 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    582 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 2547 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, megmossuk, 2 kk sót rászórunk, megforgatjuk, és félretesszük.
  2. A bacont 2-3 ek olajon kisütjük, de nem pirítjuk meg.
  3. Rátesszük a csirkemellet, megborsozzuk, ésidőnként megkevervekészre sütjük-főzzük.A keletkezett lét főzzük el.
  4. Az ananász levét szűrjük le. Az ananászt és a fele levettegyük rá a húsra, kb. 10 percig közepes lángon süssük.
  5. A főzőtejszínbe a 2 db fokhagymagerezdet nyomjuk bele, tegyükhozzá a szerecsendiót, éskeverjük össze.
  6. Öntsük rá az ananászos húsra, a maradék ananászlétis, egyet forraljunk rajta. Kóstoljuk meg, ha kell, még utána ízesíthető. Ha szaftosabban szeretnénk önthetünk még alá tejszínt.
  7. Közben a rizst a dobozon lévő előírás szerint megfőzzük, és máris tálalhatjuk. Kínálhatunk hozzá reszelt sajtot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Szeretjük a gyümölccsel készült ételeket. A receptet olvastam, mennyiségeken picit változtattam, és a saját Pikáns ananászos karajom után elkészült a csirkemelles változat is.  Bő fél óra alatt készen lettem vele. Nekünk ízlett.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...