Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconnel göngyölt sertésszűz zöldfűszeres vajjal

Baconnel göngyölt sertésszűz zöldfűszeres vajjal
Baconnel göngyölt sertésszűz zöldfűszeres vajjal
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha mutatós, sertéshúsból készült ételt szeretnék tálalni, akkor a szűz részét választom. Túl nagy gyakorlatot nem igényel az elkészítése, zsírszegény, és az eredmény étvágygerjesztő :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A snidlinget és a petrezselymet apróra vágjuk, villával elkeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, a sóval és ízlés szerinti borssal. A sajtot lereszeljük.
  2. A szüzet annyi darabba vágjuk, hogy beleférjen egy 26 cm átmérőjű serpenyőbe (2 vagy 3). Úgy vágjuk fel késsel, mintha egy egycenti vastag piskótatekercset akarnánk kitekerni. Az így kapott lapos szelet húsokat megkenjük a zöldfűszeres vajjal, elosztjuk rajtuk a lereszelt sajtot. Visszagöngyölgetjük, ahogy vágtuk, majd betekerjük a baconszeletekkel. Ha lehet, sehol ne látsszon ki a hús, főleg, ha sikerült lyukat is vágni rá.:)
  3. Közepesnél kicsit melegebb meleg serpenyőbe tesszük a roládokat, időnként megforgatva 20 percig sütjük (nyomkodjuk meg, akkor jó, ha már nem túl puha). Mikor kész, dupla adag alufóliába csomagoljuk, és 10 percig pihentetjük.
  4. Egycentisre szeletelve tálaljuk. Ízlés szerint paradicsomsalátával, burgonyapürével tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 904
elküldve: 2
receptkönyvben: 178
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

A tetovált lány

Mióta szakács: 2013.08.29.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
alkalom: karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

göngyölt sertésszűz baconbe tekerve, sertésszűz zöldfűszeres vajjal, zöldfűszeres göngyölt sertésszűz

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kleinefee
Czecze-Kovács Kata / kleinefee Tue, 2014-03-25 20:06

Annyi hozzáfűznivalóm lenne a recepthez, hogy én kipróbáltam, de szerintem nem jó serpenyőbe sütni, mert a bacon hamar odakozmál, a hús meg belül nyers marad. Még akkor is ha kis lángon süti az ember. Én sütőben készítettem.

695
sertésszűz 70 dkg
bacon 15 szelet
snidling 1 csokor
petrezselyem 1 csokor
vaj 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt sajt 5 dkg