Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe tekert töltött csirkemell

Baconbe tekert töltött csirkemell
Baconbe tekert töltött csirkemell
26 perc / előkészület: 10 perc sütés: 16 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettem helyes kis csirkéket, szétszereltem őket darabokra, és a mellét erre használtam el. Finom polentával tálaltam.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet késsel középen lap szerint kettévágjuk, de csak annyira, hogy szétnyitható legyen. Sózzuk, borsozzuk, közepére néhány bazsalikomlevelet teszünk, erre füstöltsajt-darabot, majd a húst feltekerjük. Körbetekerjük egy szelet baconnel, és megtűzzük fogvájóval.
  2. Egy magasabb falú, tapadásmentes serpenyőben egy kanál olívaolajon minden oldalát megpirítjuk, majd kiszedjük egy tálra.
  3. Helyére felaprított vöröshagyma kerül, amit megpirítunk, erre visszatesszük a húsroládokat, és ráborítjuk a hámozott paradicsomot. Kakukkfüvet, oregánót szórunk rá, és lefedve kb. 10 percet forraljuk. Ennyi idő alatt tökéletesen átsül a hús.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 874
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos hús, göngyölt csirke, baconbe göngyölt csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

334
csirkemell filé 45 dkg
bacon 3 szelet
füstölt sajt 3 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
konzerv paradicsom 40 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 kk
oregánó 1 kk
olívaolaj 1 ek