r
Nosalty Logó

Spárgával és sonkával töltött csirke

SPAR
Spárgával és sonkával töltött csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

556
Kalória
47.4g
Fehérje
44.6g
Szénhidrát
19.7g
Zsír
315.3g
Víz
136.1g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2219 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25761.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    24806 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    315.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    696 micro
Összesen 556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.7 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103046.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1147 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    2167 mg
  • Nátrium
    99223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    178.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1261.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    725 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1874 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2783 micro
Összesen 2219 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5378.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    5179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. A spárgát blansírozzuk: 1 percre forró vízbe tesszük, majd után hideg vízbe átpakoljuk, és ha lehűlt, kivesszük és lecsepegtetjük.
  2. A megtisztított csirkemellet óvatosan kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk mindkét oldalát. Két-két spárgát néhány szelet mozzarellával együtt betekerünk egy-egy szelet sonkába, majd begöngyöljük egy-egy csirkemellbe.
  3. A csirkemellet egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, majd 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
  4. Rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Szezonális finomság. Egyszerű, mégis különleges.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...