Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe tekert sertésérmék tejszínes gombamártásban

Baconbe tekert sertésérmék tejszínes gombamártásban
Baconbe tekert sertésérmék tejszínes gombamártásban
85 perc / előkészület: 35 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy saját recept. Egy egyszerű, nem bonyolult étel, viszont nagyon ízletes. Nem használtam sok fűszert, mert a bacon szalonna és a gomba tökéletesen megadja a finom ízvilágát ennek az ételnek. A lányomnak volt egy időszak az életében, amikor a bacon szalonnával készült ételek voltak a kedvelt ételei. Akkor alkottam meg ezt. Azóta is az egyik kedvenc étele.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vastagabb szeletekre fölvágjuk, borssal fűszerezzük ízlés szerint, majd a széleit körbetekerjük bacon szalonnával.
  2. Egy serpenyőben közben olajat forrósítunk, és mikor elég forró, akkor elkezdjük a húsokat pár percig mindenkét oldalukon sütni. Ha kisültek a hússzeletek, akkor leöntünk az olajból, és csak annyit hagyunk meg, amennyi a hagyma pirításához elég.
  3. Megpirítjuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a tetszőlegesen fölvágott gombát.
  4. Rövid ideig pirítjuk, majd fölengedjük vízzel.
  5. Fűszerezzük, és a húsleveskockát is beletesszük.
  6. Majd ha fölforrt a víz, akkor a sertésérméket is a gombához adjuk, és tovább főzzük.
  7. Ha már megpuhult a hús, a tejszínt és a lisztet csomómentesre összekeverjük, és sűrítjük vele a gombamártást. Utána ízesítünk, majd a hiányzó vizet is pótoljuk. (A sóval óvatosan bánjunk, mert könnyen sós lehet az étel, mivel a bacon szalonna és a leveskocka is tartalmaz sót.)
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 634
elküldve: 2
receptkönyvben: 67
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
155 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sertéskaraj gombamártással, tejszínes gombamártás szalonnába tekert sertéshússal, baconba tekert rövidkaraj gombaszósszal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

984
sertés rövidkaraj 800 g
bacon 200 g
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
bors 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
napraforgó olaj 100 ml
víz 600 ml
csiperkegomba 400 g
finomliszt 3 csapott ek
habtejszín 200 ml
0 ízlés szerint