r
Nosalty Logó

Baconbe tekert sertésérmék tejszínes gombamártásban

Éva házias konyhája
Baconbe tekert sertésérmék tejszínes gombamártásban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

972
Kalória
55.1g
Fehérje
15.7g
Szénhidrát
76.7g
Zsír
473.9g
Víz
216.5g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 972 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3891 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1767.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    473.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 972 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.4 g

Zsír

  • Összesen
    306.9 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7068.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    302 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    2612 mg
  • Nátrium
    3528 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1895.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    596 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    670 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 3891 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

  1. A húst vastagabb szeletekre fölvágjuk, borssal fűszerezzük ízlés szerint, majd a széleit körbetekerjük bacon szalonnával.
  2. Egy serpenyőben közben olajat forrósítunk, és mikor elég forró, akkor elkezdjük a húsokat pár percig mindenkét oldalukon sütni. Ha kisültek a hússzeletek, akkor leöntünk az olajból, és csak annyit hagyunk meg, amennyi a hagyma pirításához elég.
  3. Megpirítjuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a tetszőlegesen fölvágott gombát.
  4. Rövid ideig pirítjuk, majd fölengedjük vízzel.
  5. Fűszerezzük, és a húsleveskockát is beletesszük.
  6. Majd ha fölforrt a víz, akkor a sertésérméket is a gombához adjuk, és tovább főzzük.
  7. Ha már megpuhult a hús, a tejszínt és a lisztet csomómentesre összekeverjük, és sűrítjük vele a gombamártást. Utána ízesítünk, majd a hiányzó vizet is pótoljuk. (A sóval óvatosan bánjunk, mert könnyen sós lehet az étel, mivel a bacon szalonna és a leveskocka is tartalmaz sót.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 50 p

Ez egy saját recept. Egy egyszerű, nem bonyolult étel, viszont nagyon ízletes. Nem használtam sok fűszert, mert a bacon szalonna és a gomba tökéletesen megadja a finom ízvilágát ennek az ételnek. A lányomnak volt egy időszak az életében, amikor a bacon szalonnával készült ételek voltak a kedvelt ételei. Akkor alkottam meg ezt. Azóta is az egyik kedvenc étele.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...