r
Nosalty Logó

Bacon szalonnába tekert töltött karaj

Iluska
ünnepi terítőn egy fehér tányéron krumplipüréhalom amire baconbe tekert töltött karaj darabok vannak fektetve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Karaj készítése

Töltelék

648
Kalória
52.8g
Fehérje
16.2g
Szénhidrát
39.8g
Zsír
192.2g
Víz
196.1g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Karaj készítése

Töltelék

Összesen 648 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Karaj készítése

Töltelék

Összesen 3237 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Karaj készítése

Töltelék

Összesen 212 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1327.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    192.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 648 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    264 g

Zsír

  • Összesen
    199.1 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    981 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6637.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    364 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2813 mg
  • Nátrium
    2754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    960.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    312 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    860 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 3237 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

Karaj készítése

  1. A karajt szeleteljük, kiklopfoljuk. Sózzuk-borsozzuk.
  2. A kiterített hússzeletekre, teszünk egy-egy halmot a töltelékből. Feltekerjük. Minden töltött húst körbe tekerünk egy-egy baconnal.
  3. Zsírozott tepsibe pakoljuk. Letakarjuk alufóliával, és sütőben 45 percig sütjük, 200 c-fokon majd levesszük a fóliát, és pirítjuk még 10 percig.
  4. Ha kész, burgonyapürét készítünk és ezzel, plusz savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!!

Töltelék

  1. Beáztatjuk a kenyeret vízbe.
  2. A hagymát megpirítjuk zsírban, majd levesszük a tűzről. A kinyomkodott kenyeret rátesszük a hagymára. A fokhagymát beletörjük, hozzáütjük a tojást. A fűszerekkel beízesítjük, és jól elkeverjük, megkóstoljuk.
  3. Pár percig összeforraljuk a tűzön.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy jó hangulatú karácsonyi ebédet, azt szerintem mindenki kedveli. Hozzánk is mindig jön valaki, én meg szívesen készülődöm a vendégeknek!! :-))

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek