Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baccalà – Fehér tőkelhalfilé sült zöldségekkel

Baccalà – Fehér tőkelhalfilé sült zöldségekkel
Baccalà – Fehér tőkelhalfilé sült zöldségekkel
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olaszországi utunk során annyi helyen ettem tőkehalat, hogy teljesen megkedveltem. Korábban a fejemben az a fagyasztott, semmilyen ízű hal volt, vagy a szárított változatra asszociáltam. Hála ég, most már simán kaphatunk friss filét is a halasnál, sőt, nagykerből rendelhetünk is, úgyhogy ajánlom kipróbálásra, nem bánjátok meg! Most bőr nélkülit kaptam, de ti ha bőröset kaptok nehogy lekapjátok - hagyjátok rajta, roppanósra sütve isteni!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Könnyű ebédnek vagy vacsorának, egy pohár borocskával fejedelmi fogás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket mossuk, szeleteljük, és kevés olívaolajon, mindkét oldalukon megsütjük. Nem kell fűszerezni.
  2. A halfilét felezzük, papírtörlőn leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, és olívaolajon, mindkét felén megsütjük. Mellédobunk a serpenyőbe két hosszan szelt citromgerezdet, ezeket is megsütjük a hallal.
  3. A zöldségeket és a halat egyedileg elrendezve két tányérra tálaljuk.
  4. Tehetünk pár csepp házi majonézt és a répa által megszínezett sütőolajból is pár cseppet a tányérokra díszítésként, majd aprított petrezselyemmel megszórhatjuk az egészet. Frissen tálaljuk, jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 713
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
340 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült hal, sült hal zöldségekkel, sült tőkehal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

228
tőkehalfilé 250 g
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kifliburgonya 80 g
sárgarépa 1 kis db
retek 1 db
újhagyma zöldje 1 közepes db
cukkini 80 g
koktélparadicsom 4 db
petrezselyem 1 szál
citrom 0.5 db