Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hal olajbogyóval és aszalt paradicsommal

Hal olajbogyóval és aszalt paradicsommal
Hal olajbogyóval és aszalt paradicsommal
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Stahl magazin Mediterrán kalandok c. különszámát érdemes végigfőzni!! Élmény ilyen hozzávalókkal dolgozni, a végeredmény a mi ízlésünknek tökéletesen megfelel. A mediterrán konyha nagyon közel áll hozzám, így érthető, hogy az újság telitalálat nekem, számos receptjét elkészítettem, ez egy kis ízelítő belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Foszlós belű kenyérrel tunkoljuk ki az olívaolajos ragut!!
Megjegyzés:

Szicíliában kardhalból sütik, itthon könnyebben beszerezhető hozzá tőkehalfilé. Próbáltam afrikai harcsafilével és tilápiával is, nagyon finom mindkettőből.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk.
  2. Az olajat beleöntjük egy 26 cm átmérőjű, 5 cm magas serpenyőbe, hozzáadjuk a fokhagymát, és mérsékelt lángon addig tartjuk, amíg a fokhagyma halvány aranybarnára nem sül. Szűrőlapáttal kivesszük, félretesszük.
  3. A fokhagymaízű olajban oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük a halszeleteket. Szűrőlapáttal kiszedjük, és alufóliával letakarjuk, hogy ne hűljenek ki. (50 fokra előmelegített sütőbe is betehetjük, míg elkészül a ragu.)
  4. Az eddig használt serpenyőben kb. 2 perc alatt összemelegítjük az olajbogyót és az aszalt paradicsomot.
  5. Elzárjuk alatta a tüzet, rászórjuk a petrezselyemzöldet és a félretett, sült fokhagymát. A kész ragut a meleg halszeletekre kanalazzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 754
elküldve: 2
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

olajbogyós halfilé, mediterrán sült hal, aszalt paradicsomos hal serpenyőben sütve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Édesmézes
Édesmézes Sun, 2013-01-06 12:34

Kedves Mignon !

Most szuszogok ez után az ízlelőbimbókat megbolondító ebéd után.... :) Elkészítettem, és most csak annyit tudok mondani, hogy KÖSZÖNÖM, élmény volt ! :)

mignon
Mignon / mignon Sun, 2013-01-06 14:05

Kedves Édesmézes!
Ezt örömmel olvasom! :) Húú, igen, nagyon ízletes egy étel!! El is készítem én is hamarosan újra!
Üdvözöllek, köszi a visszajelzést:
Mignon

macskati
macskati Mon, 2012-10-01 15:09

Kedves Mignon,
maradék hekkfilémhez kerestem valami nem szokványos
receptet, így megakadt a szemem ezen a recepten. Mivel
fő kedvencem a mediterrán konyha, valamint igen kedvelem
S. J. receptjeit is, és nem utolsó sorban minden hozzávaló
van itthon, gondoltam, kipróbálom. Bár nem ez a hal volt
az ajánlott, igen rövid idő alatt csodálatosan finom ebéd
sikeredett! Természetesen ki fogom próbálni nemesebb
hallal is. pláne hogy az utóbbi idő legfinomabb, legkülönle-
gesebb halát sikerült összehozni. Ha sok ilyen halrecept
lenne a köztudatban, nem kullognánk halfogyasztásban a
sor végén.
Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt az igazi ínyenc-
séget, és további jó főzést kívánok üdvözlettel, Macskati.

mignon
Mignon / mignon Mon, 2012-10-01 19:01

Kedves Macskati!
Kedves vagy, örülök, hogy így ízlett ez a kis ínyencség! :)
Mi is nagyon megkedveltük, azóta más hallal is készítettem, nagyon finom lett! Szerencsére mi nagyon szeretjük a halat, eszünk is hetente, de ahogy írod nem ez a nagy átlag... és ennek megfelelően nem is nagyon népszerűek ezek e receptek. Ilyenkor elgondolkozom, hogy megéri-e fotózgatni, feltölteni, de mikor kapok egy ilyen visszajelzést, rájövök, hogy igen!! Hacsak egyvalaki is ötletet merít belőle, elkészíti, már megérte!
Talán a pozitív visszajelzésed hatására azok is nekiállnak, akik eddig kicsit ódzkodtak tőle!!
További jó sütés-főzést neked, üdvözöllek:
Mignon

698
hal 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 8 gerezd
olívaolaj 2.5 dl
zöld olajbogyó 15 dkg
szárított paradicsom 10 db
petrezselyem 1 csokor