Nosalty Logó

Hal olajbogyóval és aszalt paradicsommal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mignon
Hal olajbogyóval és aszalt paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 699 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2794 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 211 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    140 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10328 micro
  • Lut-zea
    1137 micro
Összesen 699 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.1 g

Zsír

  • Összesen
    240.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3645.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1200 mg
  • Nátrium
    1482 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    560 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    595 micro
  • K vitamin:
    914 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3044 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    41312 micro
  • Lut-zea
    4548 micro
Összesen 2794 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3126 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 211 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk.
  2. Az olajat beleöntjük egy 26 cm átmérőjű, 5 cm magas serpenyőbe, hozzáadjuk a fokhagymát, és mérsékelt lángon addig tartjuk, amíg a fokhagyma halvány aranybarnára nem sül. Szűrőlapáttal kivesszük, félretesszük.
  3. A fokhagymaízű olajban oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük a halszeleteket. Szűrőlapáttal kiszedjük, és alufóliával letakarjuk, hogy ne hűljenek ki. (50 fokra előmelegített sütőbe is betehetjük, míg elkészül a ragu.)
  4. Az eddig használt serpenyőben kb. 2 perc alatt összemelegítjük az olajbogyót és az aszalt paradicsomot.
  5. Elzárjuk alatta a tüzet, rászórjuk a petrezselyemzöldet és a félretett, sült fokhagymát. A kész ragut a meleg halszeletekre kanalazzuk.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4911
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 23.

Ajánló

Foszlós belű kenyérrel tunkoljuk ki az olívaolajos ragut!! Megjegyzés: Szicíliában kardhalból sütik, itthon könnyebben beszerezhető hozzá tőkehalfilé. Próbáltam afrikai harcsafilével és tilápiával is, nagyon finom mindkettőből.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A Stahl magazin Mediterrán kalandok c. különszámát érdemes végigfőzni!! Élmény ilyen hozzávalókkal dolgozni, a végeredmény a mi ízlésünknek tökéletesen megfelel. A mediterrán konyha nagyon közel áll hozzám, így érthető, hogy az újság telitalálat nekem, számos receptjét elkészítettem, ez egy kis ízelítő belőle.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Mignon, maradék hekkfilémhez kerestem valami nem szokványos receptet, így megakadt a szemem ezen a recepten. Mivel f? kedvencem a mediterrán konyha, valamint igen kedvelem S. J. receptjeit is, és nem utolsó sorban minden hozzávaló van itthon, gondoltam, kipróbálom. Bár nem ez a hal volt az ajánlott, igen rövid id? alatt csodálatosan finom ebéd sikeredett! Természetesen ki fogom próbálni nemesebb hallal is. pláne hogy az utóbbi id? legfinomabb, legkülönle- gesebb halát sikerült összehozni. Ha sok ilyen halrecept lenne a köztudatban, nem kullognánk halfogyasztásban a sor végén. Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt az igazi ínyenc- séget, és további jó f?zést kívánok üdvözlettel, Macskati.

Mignon

Kedves Macskati! Kedves vagy, örülök, hogy így ízlett ez a kis ínyencség! :) Mi is nagyon megkedveltük, azóta más hallal is készítettem, nagyon finom lett! Szerencsére mi nagyon szeretjük a halat, eszünk is hetente, de ahogy írod nem ez a nagy átlag... és ennek megfelel?en nem is nagyon népszer?ek ezek e receptek. Ilyenkor elgondolkozom, hogy megéri-e fotózgatni, feltölteni, de mikor kapok egy ilyen visszajelzést, rájövök, hogy igen!! Hacsak egyvalaki is ötletet merít bel?le, elkészíti, már megérte! Talán a pozitív visszajelzésed hatására azok is nekiállnak, akik eddig kicsit ódzkodtak t?le!! További jó sütés-f?zést neked, üdvözöllek: Mignon

Törölt felhasználó

Kedves Mignon ! Most szuszogok ez után az ízlel?bimbókat megbolondító ebéd után.... :) Elkészítettem, és most csak annyit tudok mondani, hogy KÖSZÖNÖM, élmény volt ! :)

Mignon

Kedves Édesmézes! Ezt örömmel olvasom! :) Húú, igen, nagyon ízletes egy étel!! El is készítem én is hamarosan újra! Üdvözöllek, köszi a visszajelzést: Mignon

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.