Hal olajbogyóval és aszalt paradicsommal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
200g hal115 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
53g olívaolaj470 kcal
-
38g zöld olajbogyó44 kcal
-
58 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
699
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
800g hal461 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
213g olívaolaj1879 kcal
-
150g zöld olajbogyó174 kcal
-
232 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
2794
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
60.5g hal35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.8g fokhagyma2 kcal
-
16.1g olívaolaj142 kcal
-
11.4g zöld olajbogyó13 kcal
-
6.8g szárított paradicsom18 kcal
-
3.4g petrezselyem1 kcal
Összesen
211
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.3 g
Zsír
-
Összesen 60 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 911.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 300 mg
-
Nátrium 370 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 140 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 149 micro
-
K vitamin: 228 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 761 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10328 micro
-
Lut-zea 1137 micro
Összesen
699
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.1 g
Zsír
-
Összesen 240.1 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 169 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3645.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 382 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 338 mg
-
Foszfor 1200 mg
-
Nátrium 1482 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 560 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 595 micro
-
K vitamin: 914 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 325 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3044 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 41312 micro
-
Lut-zea 4548 micro
Összesen
2794
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 230 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3126 micro
-
Lut-zea 344 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A halszeleteket sózzuk, borsozzuk.
- Az olajat beleöntjük egy 26 cm átmérőjű, 5 cm magas serpenyőbe, hozzáadjuk a fokhagymát, és mérsékelt lángon addig tartjuk, amíg a fokhagyma halvány aranybarnára nem sül. Szűrőlapáttal kivesszük, félretesszük.
- A fokhagymaízű olajban oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük a halszeleteket. Szűrőlapáttal kiszedjük, és alufóliával letakarjuk, hogy ne hűljenek ki. (50 fokra előmelegített sütőbe is betehetjük, míg elkészül a ragu.)
- Az eddig használt serpenyőben kb. 2 perc alatt összemelegítjük az olajbogyót és az aszalt paradicsomot.
- Elzárjuk alatta a tüzet, rászórjuk a petrezselyemzöldet és a félretett, sült fokhagymát. A kész ragut a meleg halszeletekre kanalazzuk.
- Sütés ideje: 12 perc
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 5281
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 23.
Ajánló
Foszlós belű kenyérrel tunkoljuk ki az olívaolajos ragut!! Megjegyzés: Szicíliában kardhalból sütik, itthon könnyebben beszerezhető hozzá tőkehalfilé. Próbáltam afrikai harcsafilével és tilápiával is, nagyon finom mindkettőből.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mignon
212 recept
A Stahl magazin Mediterrán kalandok c. különszámát érdemes végigfőzni!! Élmény ilyen hozzávalókkal dolgozni, a végeredmény a mi ízlésünknek tökéletesen megfelel. A mediterrán konyha nagyon közel áll hozzám, így érthető, hogy az újság telitalálat nekem, számos receptjét elkészítettem, ez egy kis ízelítő belőle.