Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babos káposzta kakassal bolondítva

Babos káposzta kakassal bolondítva
Babos káposzta kakassal bolondítva
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lapult a hűtőben egy feldarabolt kakas. Nem akartam sima kakaspörit főzni, ezért gazdagítottam babbal és káposztával. Mivel én sosem áztatom be a babot ezért kicsit tovább tart a főzés, de a kakasnak úgyis kell bőven idő, hogy megpuhuljon.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ha legközelebb elkészítem egy marék árpagyöngyöt is teszek bele, és Római tálban fogom készíteni. Tálaláskor tejfölt is lehet hozzáadni. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kockára vágjuk és a zsíron megdinszteljük.
  2. Pirospaprikát teszünk rá, pici vízzel felöntjük és a kakashúst rátesszük. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A babot jól megmossuk és rászórjuk a húsra .
  4. A kimosott savanyúkáposztát is rátessszük, felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje és kb. 2 órát főzzük.
  5. Amikor a víz már elfőtt róla és a bab már puha, rávágjuk a paradicsomot és paprikát és puhára főzzük.
  6. Ekkora már víz nem igen lesz rajta, ezért többször keverjük meg, nehogy odaégjen.
  7. Ha kell utána ízesítünk.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 989
elküldve: 2
receptkönyvben: 83
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakas babbal-káposztával, babos káposzta hússal

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-07-03 16:25

Kedves Éva-Anyóca ! Akkor feltöltődtetek a következő év elviselésére :))Legalább jó időtök volt? Gondolom kibirtatok volna még egy hetet :))??? Köszönöm kérdésed jól vagyunk és a kis Elena is jól van. :)))) Láttad a vámpírűző levesemet ??? Na azt érdemes megnézni , le ne maradj róla , mert nagyon finom főleg , hogy a tányért is meglehet enni:)) Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-07-03 15:54

Kedves laraed!
Igen:-)))
De most kihagytuk egy hétig, muszáj volt, utazás, Balcsizás, ott azért nem lehetett ilyeneket fogyasztani:-))
Forrjon inkább a levegő és a víz VV Gigi körül:-))). Ott mondjuk, ahogy láttuk, forrt is:-)) Mi csak nyaraltunk, ami nem egy utolsó szempont, mindenkire nagyon ráfért,férjemre és a gyerekeinkre is.Rám is:-))) . Itthon , tegnap már feljöttem este, a megérkezésünk után pár órával.- Ma kezdek el igazán "itthon" lenni,átmentem mosodába, és még nincs vége....:-(( ,az idő meg nem igazán teregetésbarát:-(((,- meg rendesen szétnézni a NS-n, hogy mizujs:-)))
Remélem, hogy nem maradtam le senki csodás alkotásáról, illetve, számomra fontos, már ismert, Házitündérek, Anyukák, és Nagyik receptjeit nézegetem meg, mi újat alkottak, alkottál:-))
Jól vagytok?
Unokád?
Puszi és nagyon köszi, el fogom készíteni:-)))))) Már engedélyt adtam rá, a család is rábólintott:-))
Jó hétvégét még mára!
Éva-Anyóca

bödön
bödön Sun, 2011-07-03 11:28

Szia Edit az a bödön vagyok már meg is csináltam a haveroknak pincébe nagy sikere volt köszi üdv: Bödön

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-07-03 08:42

Kedves laraed!
Köszi, guszta és ígéretesnek látszó csodás vasárnapi, vagy vendéglátó fontos fogás:-)))
Elmentve:-)))
Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-07-03 09:18

Nagyon szívesen Éva -Anyóca ! Biztos ízleni fog Nektek ! Látom szeretitek a babos dolgokat:)) Üdv Edit

szneki
Szneki / szneki Sat, 2011-07-02 14:23

Szia Edit!
már a friss receptek közt ott is van az enyém is:)majd lesd meg:)
pusz:Zsuzsi

szneki
Szneki / szneki Sat, 2011-07-02 06:00

Szia Edit!én is mint bödön,füstölt "cuccokkal" készítem,a napokban fogják közzé tenni,mert már fel van dolgozva,ajánlom figyelmedbe:-)természetesen ez a kakasos is izgalmasnak hangzik:-)üdv.Zsuzsi

bödön
bödön Fri, 2011-07-01 21:41

Szia Edit finom lehet én ugyan ezt csülökel és körömel csinálom

laraed
Edit / laraed Sat, 2011-07-02 11:35

Kedves Bödön ! Te az a Bödön vagy aki evett már a hagymás marhapörköltemből? Ha igen akkor nézd meg , fent van " Marhapörkölt 4. hagymás" címen. Ha nem az a Bödön vagy , :)) akkor is nézd meg , mert nagyon jó recept:)))) Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Sat, 2011-07-02 10:02

Kedves Bödön ! Én is szoktam füstölt hússal készíteni azzal is finom:)) Üdv Edit

778
kakas 1.5 kg
fejtett bab 50 dkg
savanyú káposzta 2 kg
sertészsír 20 dkg
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsom 3 db
paprika 3 db
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd