Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babéros-lecsós csirkecomb zöldséges rizzsel

Babéros-lecsós csirkecomb zöldséges rizzsel
Babéros-lecsós csirkecomb zöldséges rizzsel
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spájzban az oroszok már nincsenek, lassan semmi sincs, feltöltésre vár :-), viszont kaptam egy csomó házi lecsót anyukámtól. Az enyém elfogyott. Így úgy gondoltam, hogy a csirkecombokat ezzel ízesítem, viszont  nem a szokásos módon, ezért tettem bele a babérlevelet. Teljesen más ízvilágot  adott a húsnak, és ez nagyon jó volt.:-)
A rizs íze is passzolt. Sikeres volt ez a babéros akció :-).

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

ajánlat

Finom bor illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A jénaiba olajat teszünk, majd a rizst, a zöldborsót, a szeletelt gombát, a kurkumát, a borsot, az ételízesítőt és vizet, hogy bőven ellepje.
  3. A jénaira a tetőt rátesszük, berakjuk a sütőbe, a középső rácsra, 160 fokon, kb. 40-45 percig süssük, pároljuk, majd utána 10 percet  még bent hagyjuk, hogy ténylegesen kiperegjen
  4. A combokat félbe vágjuk, a felső combrészről levágjuk a húsrészt, mert ha nagyobb a comb, nehezebben lesz kész egyszerre
  5. Sütőzacskóba tesszük a húsdarabokat, a csirkefűszert, borsot, babérlevelet, a paradicsomlét, a lecsót, és a sütőben, középső rácson, 45-50 percig, 160-170 fokon sütjük meg. A sütőzacskóba 4-5 lyukat szúrunk fogvájóval.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 651
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

babéros csirke lecsósan párolt rizzsel, tepsiben sült csirkecomb lecsóval, zöldséges rizzsel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

849
csirkecomb 4 db
babérlevél 4 db
szárnyas fűszerkeverék 30 g
négyszínű bors 1 kk
paradicsomlé 4 dl
lecsó 350 g
napraforgó olaj 2 ek
rizs 400 g
zöldborsó 450 g
gombakonzerv 40 dkg
kurkuma 2 kk
négyszínű bors 1 kávéskanál
ételízesítő 3 ek