r
Nosalty Logó

Babéros-lecsós csirkecomb zöldséges rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Babéros-lecsós csirkecomb zöldséges rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 848 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 3394 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 112 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1247.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    776 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    2966 micro
Összesen 848 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    157.8 g

Zsír

  • Összesen
    106.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4991.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    1994 mg
  • Nátrium
    2040 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1494.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    461 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1469 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    3104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    36148 micro
  • Lut-zea
    11864 micro
Összesen 3394 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1186 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A jénaiba olajat teszünk, majd a rizst, a zöldborsót, a szeletelt gombát, a kurkumát, a borsot, az ételízesítőt és vizet, hogy bőven ellepje.
  3. A jénaira a tetőt rátesszük, berakjuk a sütőbe, a középső rácsra, 160 fokon, kb. 40-45 percig süssük, pároljuk, majd utána 10 percet még bent hagyjuk, hogy ténylegesen kiperegjen
  4. A combokat félbe vágjuk, a felső combrészről levágjuk a húsrészt, mert ha nagyobb a comb, nehezebben lesz kész egyszerre
  5. Sütőzacskóba tesszük a húsdarabokat, a csirkefűszert, borsot, babérlevelet, a paradicsomlét, a lecsót, és a sütőben, középső rácson, 45-50 percig, 160-170 fokon sütjük meg. A sütőzacskóba 4-5 lyukat szúrunk fogvájóval.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5877
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 18.

Ajánló

Finom bor illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babéros-lecsós csirkecomb zöldséges rizzsel
Éva-Anyóca 350 recept

A spájzban az oroszok már nincsenek, lassan semmi sincs, feltöltésre vár :-), viszont kaptam egy csomó házi lecsót anyukámtól. Az enyém elfogyott. Így úgy gondoltam, hogy a csirkecombokat ezzel ízesítem, viszont  nem a szokásos módon, ezért tettem bele a babérlevelet. Teljesen más ízvilágot  adott a húsnak, és ez nagyon jó volt.:-) A rizs íze is passzolt. Sikeres volt ez a babéros akció :-).

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...