Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ratatouille ágyon sült rozmaringos csirke

Ratatouille ágyon sült rozmaringos csirke
Ratatouille ágyon sült rozmaringos csirke
100 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A BBC GoodFood oldaláról származik ez az új recept. Nem is csoda, hogy most született, mert igazi örömóda a tavasz (sőt, lassan a nyár) tiszetelére. A zöldségek a maguk természetes egyszerűségében tündökölnek, a rozmaring pedig fantasztikus aromát kölcsönöz a fogásnak. Nem tudom, mi mindent szoktak füstölni az indiai boltokban, de a piruló rozmaring pont olyan illattal lengte be a konyhát. Igazán könnyű, abbahagyhatatlan nyári vacsora.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, mindkét felüket besózva rácsra helyezzük. A sütőt begyújtjuk.
  2. Míg a padlizsán kidobja keserű levét, a sütő pedig bemelegszik, felvágjuk a többi zöldséget. A cukkinit 1-1,5 cm vastag félkarikákra, a hagymákat nyolc gerezdbe, a paprikákat 8 szeletbe, azokat pedig 3-3 kockára.
  3. A padlizsánszeleteket lemosva és négybe vágva alufóliával bélelt tepsibe helyezzük a többi zöldséggel (a paradicsom kivételével). Mindent sózunk, megszórunk 2 ek rozmaringgal és 1 ek olívaolajjal. Sütőbe tesszük.
  4. Gyorsan elkészítjük a csirke pácát 3 ek olívaolajból, 2 gerezd nyomott fokhagymából és 2 ek rozmaringból. A csirkemellet 4 darabba vágjuk, melyeken 4-5 mély bemetszést ejtünk. Sózzuk, megkenjük őket a fűszeres olajjal, majd 15 percre, lefóliázva hűtőbe tesszük.
  5. Ha használunk újkrumplit, szintén gyorsan végezzük a következőket: a krumplikat megmossuk, sós vízben 10 percig főzzük.
  6. Mikor letelt a hús pácolási ideje, elővesszük a tepsit a sütőből. A zöldségágyon négy fészket készítünk, ide tesszük a húsokat. Mindegyik csirkemellre egy-egy rozmaringágat fektetünk.
  7. A krumplikat keresztben bemetsszük, megforgatjuk a húsról maradt olajban, sózzuk, és a zöldségek közé tesszük a paradicsomokkal együtt.
  8. Az egész tepsit további 30 percre a sütőbe dugjuk, míg a hús teljesen átsül.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 883
elküldve: 10
receptkönyvben: 345
elkészítve: 10/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: francia
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldségekkel sült csirke rozmaringgal, rozmaringos sült csirkemell, rozmaringos sült zöldségek csirkével, nyári zöldségek csirkével

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2012-10-10 17:58

Szia Durcsó!
Én sertésből fogom elkészíteni. Ugye nem történik vele semmi baj, ha előző este bepácolom?

391
padlizsán 1 kis db
cukkini 2 db
lila hagyma 2 db
piros kaliforniai paprika 2 db
koktélparadicsom 20 dkg
csirkemell filé 50 dkg
rozmaring 4 ek
rozmaring 3 szál
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
újkrumpli 50 dkg