Padlizsánkrém-Vinetta 10.
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gubigabi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
133g padlizsán32 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
163
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
800g padlizsán190 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
978
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
81.8g padlizsán19 kcal
-
9.2g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
8.7g napraforgó olaj77 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
99
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 129.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
163
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 86.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 445.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 776 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
978
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 45.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
-
2 db padlizsán
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A padlizsánokat lehetőség szerint grillen megsütjük. A héjának teljesen feketének kell lenni. Kb. 20 perc.
- Eltávolítjuk a héját, majd lecsepegtetjük és teljesen kihűtjük. Éles késsel apróra vágjuk.
- A vöröshagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk és az aprított padlizsánnal együtt, sóval, borssal kézi mixerrel elkeverjük. Majd folytonosan keverve, apránként hozzáadjuk az olajat.
- Pirítóssal vagy friss kenyérre kenve fogyasztjuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 21923
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 15.
Ajánló
Előételként vagy vacsorára felséges étel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Gubigabi
20 recept
Először Erdélyben ettem padilzsánkrémet (vinettát) és azóta nagy kedvencem. Érdemes nagyobb mennyiséget megsütni a grillen és meghámozva kettesével lefagyasztani. Kiengedés után a recept szerint járunk el, így egész télen élvezhetjük a finom grillezett padlizsánok ízét. Alufóliával bélelt tepsiben a sütőben is meg lehet sütni, de akkor a "grill íz" elmarad. De úgy is finom. Variálhatjuk még úgy is, hogy majonézzel keverjük ki a padlizsánokat.