Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém-Vinetta 10.

Padlizsánkrém-Vinetta 10.
Padlizsánkrém-Vinetta 10.
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először Erdélyben ettem padilzsánkrémet (vinettát) és azóta nagy kedvencem. Érdemes nagyobb mennyiséget megsütni a grillen és meghámozva kettesével lefagyasztani. Kiengedés után a recept szerint járunk el, így egész télen élvezhetjük a finom grillezett padlizsánok ízét. Alufóliával bélelt tepsiben a sütőben is meg lehet sütni, de akkor a "grill íz" elmarad. De úgy is finom.
Variálhatjuk még úgy is, hogy majonézzel keverjük ki a padlizsánokat.
 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Előételként vagy vacsorára felséges étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat lehetőség szerint grillen  megsütjük. A héjának teljesen feketének kell lenni. Kb. 20 perc.
  2. Eltávolítjuk a héját, majd lecsepegtetjük és teljesen kihűtjük. Éles késsel apróra vágjuk.
  3. A vöröshagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk és az aprított padlizsánnal együtt, sóval, borssal kézi mixerrel elkeverjük.  Majd folytonosan keverve, apránként hozzáadjuk az olajat.
  4. Pirítóssal vagy friss kenyérre kenve fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 800
elküldve: 2
receptkönyvben: 108
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gubigabi

Mióta szakács: 2010.04.14.
20 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Vinetta, Erdélyi padlizsánkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-07-26 12:19

Szia!
Ma elkészítettem 3 kg padlizsánból, amiből tettem el hagyma nélkül télire is. Remélem sikerülni fog, nagyon finom lett. Végre megtaláltam az igazit!!!!! :-)
Szeretettel
Tímea

163
padlizsán 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint