Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém Molnár Erika konyhájából

Padlizsánkrém Molnár Erika konyhájából
Padlizsánkrém Molnár Erika konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkoromban a Nagymamám idős Székely szomszédasszonyánál ettem az első és legfinomabb padlizsánkrémet... Életem során rengeteg félét kóstoltam, és nagyon sokféleképpen próbáltam jómagam is elkészíteni, de nálunk a mellékelt recept alapján készített lett a befutó :). Jó étvágyat kívánok hozzá :)!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy vacsorára is kitűnő, de kis mennyiségben fenséges előétel is válhat belőle főétkezés előtt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A légkeveréses sütőt 175 fokra előmelegítjük.
  2. Közben a padlizsánokat alaposan megmossuk, egy éles késsel megszúrjuk, és egy tepsibe fektetjük őket. Kb. 1 óra alatt puhára sülnek. Ekkor alufóliával és konyharuhával szorosan betakarjuk a tepsit, hogy a padlizsánok héja fölpuholjon, és könnyen lehúzható legyen.
  3. 10 percig pihenni hagyjuk, majd kézzel meghámozzuk őket és egy tálba tesszük. Itt még egyszer letakarjuk a fóliával, és addig hagyjuk pihenni, amíg teljesen kihűl. Ekkor kinyomkodjuk a levét, mert ez keserű, és ha nem tesszük meg, az egész krémnek kesernyés mellékíze lesz.
  4. Amíg a padlizsánok kihűlnek, addig az olajat egy serpenyőbe öntjük, és beledobjuk a zúzott fokhagymagerezdeket. Kb. kettőt keverünk rajta és levesszük a lángról, mert hamar megég. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Amikor kihűlt, akkor egy tálba ütjük a tojássárgáját, amihez folyamatosan adagoljuk a fokhagymás olajat. Nagyon sűrű majonézt kell kapnunk, ezért ha a fokhagymás olaj kevés volna, akkor még sima étolajjal pótoljuk.
  6. A hidegre hűlt padlizsánokat késsel vágódeszkán apróra vágjuk, tálba rakjuk, hozzákeverjük a fokhagymás majonézt, majd a többi ízesítőt hozzáadjuk.
  7. 1 napig hűtőben letakarva tároljuk, hogy az ízeknek legyen idejük alaposan összeérni.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 886
elküldve: 3
receptkönyvben: 79
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Molnár Erika

Mióta szakács: 2010.11.08.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

padlizsánkrém fokhagymás olajjal kikevert majonézzel és frissen facsart citromlével, fokhagymás padlizsánkrém, padlizsánkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

126
padlizsán 3 db
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 0.5 dl
fokhagyma 3 gerezd
citromlé 1 ek
mustár 1 ek
porcukor 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint