r
Nosalty Logó

Avokádós salátatál

Hobbychef
Avokádós salátatál
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

436
Kalória
17.2g
Fehérje
49.4g
Szénhidrát
21.9g
Zsír
428.6g
Víz
180g
Koleszterin
12.5g
Élelmi rost
11.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    428.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    2825 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2454 micro
Összesen 436 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    428.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    2825 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2454 micro
Összesen 436 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    406 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 71 kcal

Elkészítés

  1. A tojást keményre megfőzzük.
  2. A saláta mixet egy tányérra elrendezzük. Facsarunk rá citromot, fűszerezzük, locsolunk rá olívaolajat.
  3. A kenyeret megpirítjuk, bedörzsöljük fokhagymával, locsolunk rá olívaolajat (lényegében egy bruschettát készítünk).
  4. A kenyeret megkenjük az avokádó húsával, amit előzőleg villával szétnyomkodunk.
  5. Helyezünk rá egy újhagyma darabot, mellé elrendezzük a a félbevágott főtt tojásokat, paradicsomot, újhagyma darabokat.
  6. Fűszerezzük, facsarunk rá citromot, locsolunk rá olívaolajat és chiliszószt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p

Ha szereted az olasz ételeket, ez egy finom vacsora.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...