Avignoni csirkemell tejszínes burgonyapürével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
töltött húshoz
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
120g őszibarack konzerv86 kcal
-
15g trappista sajt53 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
tetejére
-
8g sajt26 kcal
burgonyapüréhez
-
200g burgonya116 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
634
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
töltött húshoz
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
480g őszibarack konzerv346 kcal
-
60g trappista sajt211 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
tetejére
-
30g sajt106 kcal
burgonyapüréhez
-
800g burgonya462 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2534
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
töltött húshoz
-
24.1g csirkemellfilé29 kcal
-
23.1g őszibarack konzerv17 kcal
-
2.9g trappista sajt10 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.9g tejföl4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
tetejére
-
1.4g sajt5 kcal
burgonyapüréhez
-
38.6g burgonya22 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
4.8g habtejszín14 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
121
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.2 g
Zsír
-
Összesen 31.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1010.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 475 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 344.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 246 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 445 micro
-
β-crypt 102 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
634
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.6 g
Zsír
-
Összesen 127.1 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 718 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4040.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 828 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 337 mg
-
Foszfor 1900 mg
-
Nátrium 823 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200.5 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1376.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1148 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 550 mg
-
Retinol - A vitamin: 985 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1780 micro
-
β-crypt 408 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
2534
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
töltött húshoz
-
480 g őszibarack konzerv
-
só ízlés szerint
tetejére
burgonyapüréhez
-
5 dkg vaj
-
1 dl habtejszín
-
só ízlés szerint
Elkészítés
töltött húshoz
- A csirkemellekbe oldalról egy hegyes kés segítségével mély zsebet vágunk, és enyhén besózzuk a hús külsejét és belsejét. A reszelt sajtot pépesre keverjük a tejföllel és a zúzott fokhagymával. A felezett őszibarackokból kb. négy darabot félbevágunk.
- A csirkemellekbe beletesszük a negyed barackokat, majd a sajtos-tejfölös péppel a barackok után töltünk. A hús nyílását hústűvel rögzítjük.
- Olívaolajjal bőven megkent tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük az összetűzött húsokat.
tetejére
- A húsok tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőbe (180 fokos) tesszük. 20 perc elteltével levesszük a fóliát, és emelve a hőfokot (190 fokra) addig sütjük, amíg a sajt rá nem pirul.
burgonyapüréhez
- A burgonyákat tisztítás után sós vízben héjastul puhára főzzük. Amikor kész, lehúzzuk a héját, és krumplinyomón áttörjük egy méretes lábosba. A burgonyapépbe tesszük a vajat és a tejszínt. Gyenge lángon habosra keverjük, ízlésünknek megfelelően sózzuk.
- A tejszínes pürét tálakra merjük, mellé tesszük az aranybarnára sült csirkemelleket, és őszibarackbefőttel díszítve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 170
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8073
- Feltöltés dátuma: 2018. január 01.
Ajánló
Ha a sajtos-tejfölös pép nagyon kitüremkedne, akkor egy lelógó húsdarabot enyhén klopfoljunk ki, és azzal takarjuk le a hús oldalát, majd így rögzítsük hústűvel. A csirkemell nagyságától függ a töltelék, barack és a reszelt sajt mennyisége.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
598 recept
Könnyű, ízletes ünnepi étel.