r
Nosalty Logó

Avignoni csirkemell tejszínes burgonyapürével

Lizinka_
Avignoni csirkemell tejszínes burgonyapürével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

töltött húshoz

tetejére

burgonyapüréhez

634
Kalória
38.2g
Fehérje
50.1g
Szénhidrát
31.8g
Zsír
344.2g
Víz
179.5g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
20.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

töltött húshoz

tetejére

burgonyapüréhez

Összesen 634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

töltött húshoz

tetejére

burgonyapüréhez

Összesen 2534 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

töltött húshoz

tetejére

burgonyapüréhez

Összesen 121 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1010.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    344.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.6 g

Zsír

  • Összesen
    127.1 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4040.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    828 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1900 mg
  • Nátrium
    823 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    200.5 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1376.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1148 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    985 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1780 micro
  • β-crypt
    408 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 2534 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

töltött húshoz

  1. A csirkemellekbe oldalról egy hegyes kés segítségével mély zsebet vágunk, és enyhén besózzuk a hús külsejét és belsejét. A reszelt sajtot pépesre keverjük a tejföllel és a zúzott fokhagymával. A felezett őszibarackokból kb. négy darabot félbevágunk.
  2. A csirkemellekbe beletesszük a negyed barackokat, majd a sajtos-tejfölös péppel a barackok után töltünk. A hús nyílását hústűvel rögzítjük.
  3. Olívaolajjal bőven megkent tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük az összetűzött húsokat.

tetejére

  1. A húsok tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőbe (180 fokos) tesszük. 20 perc elteltével levesszük a fóliát, és emelve a hőfokot (190 fokra) addig sütjük, amíg a sajt rá nem pirul.

burgonyapüréhez

  1. A burgonyákat tisztítás után sós vízben héjastul puhára főzzük. Amikor kész, lehúzzuk a héját, és krumplinyomón áttörjük egy méretes lábosba. A burgonyapépbe tesszük a vajat és a tejszínt. Gyenge lángon habosra keverjük, ízlésünknek megfelelően sózzuk.
  2. A tejszínes pürét tálakra merjük, mellé tesszük az aranybarnára sült csirkemelleket, és őszibarackbefőttel díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Könnyű, ízletes ünnepi étel.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...