r
Nosalty Logó

Avignoni csirkemell tejszínes burgonyapürével

Lizinka_
Avignoni csirkemell tejszínes burgonyapürével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

töltött húshoz

tetejére

burgonyapüréhez

634
Kalória
38.2g
Fehérje
50.1g
Szénhidrát
31.8g
Zsír
344.2g
Víz
179.5g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
20.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

töltött húshoz

tetejére

burgonyapüréhez

Összesen 634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

töltött húshoz

tetejére

burgonyapüréhez

Összesen 2534 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

töltött húshoz

tetejére

burgonyapüréhez

Összesen 121 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1010.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    344.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.6 g

Zsír

  • Összesen
    127.1 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4040.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    828 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1900 mg
  • Nátrium
    823 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    200.5 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1376.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1148 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    985 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1780 micro
  • β-crypt
    408 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 2534 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

töltött húshoz

  1. A csirkemellekbe oldalról egy hegyes kés segítségével mély zsebet vágunk, és enyhén besózzuk a hús külsejét és belsejét. A reszelt sajtot pépesre keverjük a tejföllel és a zúzott fokhagymával. A felezett őszibarackokból kb. négy darabot félbevágunk.
  2. A csirkemellekbe beletesszük a negyed barackokat, majd a sajtos-tejfölös péppel a barackok után töltünk. A hús nyílását hústűvel rögzítjük.
  3. Olívaolajjal bőven megkent tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük az összetűzött húsokat.

tetejére

  1. A húsok tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőbe (180 fokos) tesszük. 20 perc elteltével levesszük a fóliát, és emelve a hőfokot (190 fokra) addig sütjük, amíg a sajt rá nem pirul.

burgonyapüréhez

  1. A burgonyákat tisztítás után sós vízben héjastul puhára főzzük. Amikor kész, lehúzzuk a héját, és krumplinyomón áttörjük egy méretes lábosba. A burgonyapépbe tesszük a vajat és a tejszínt. Gyenge lángon habosra keverjük, ízlésünknek megfelelően sózzuk.
  2. A tejszínes pürét tálakra merjük, mellé tesszük az aranybarnára sült csirkemelleket, és őszibarackbefőttel díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Könnyű, ízletes ünnepi étel.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek