Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Avignoni csirkemell tejszínes burgonyapürével

Avignoni csirkemell tejszínes burgonyapürével
Avignoni csirkemell tejszínes burgonyapürével
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, ízletes ünnepi étel.

hozzávalók / 4 adag

töltött húshoz

tetejére

  • 3 dkg sajt (reszelt)

burgonyapüréhez

ajánlat

Ha a sajtos-tejfölös pép nagyon kitüremkedne, akkor egy lelógó húsdarabot enyhén klopfoljunk ki, és azzal takarjuk le a hús oldalát, majd így rögzítsük hústűvel. A csirkemell nagyságától függ a töltelék, barack és a reszelt sajt mennyisége.

Szólj hozzá!

elkészítés

töltött húshoz

  1. A csirkemellekbe oldalról egy hegyes kés segítségével mély zsebet vágunk, és enyhén besózzuk a hús külsejét és belsejét. A reszelt sajtot pépesre keverjük a tejföllel és a zúzott fokhagymával. A felezett őszibarackokból kb. négy darabot félbevágunk.
  2. A csirkemellekbe beletesszük a negyed barackokat, majd a sajtos-tejfölös péppel a barackok után töltünk. A hús nyílását hústűvel rögzítjük.
  3. Olívaolajjal bőven megkent tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük az összetűzött húsokat.

tetejére

  1. A húsok tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőbe (180 fokos) tesszük. 20 perc elteltével levesszük a fóliát, és emelve a hőfokot (190 fokra) addig sütjük, amíg a sajt rá nem pirul.

burgonyapüréhez

  1. A burgonyákat tisztítás után sós vízben héjastul puhára főzzük. Amikor kész, lehúzzuk a héját, és krumplinyomón áttörjük egy méretes lábosba. A burgonyapépbe tesszük a vajat és a tejszínt. Gyenge lángon habosra keverjük, ízlésünknek megfelelően sózzuk.
  2. A tejszínes pürét tálakra merjük, mellé tesszük az aranybarnára sült csirkemelleket, és őszibarackbefőttel díszítve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 410
elküldve: 3
receptkönyvben: 118
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
449 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

barackkal töltött csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

626
csirkemell filé 500 g
őszibarack konzerv 480 g
trappista sajt 6 dkg
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
sajt 3 dkg
burgonya 8 közepes db
vaj 5 dkg
habtejszín 1 dl
0 ízlés szerint