r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával töltött karaj Lizinkától

Lizinka_
Aszalt szilvával töltött karaj Lizinkától
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

707
Kalória
55.2g
Fehérje
22.9g
Szénhidrát
43.5g
Zsír
259.7g
Víz
173.5g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
13.9g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 707 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2829 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    259.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 707 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.9 g

Zsír

  • Összesen
    174.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3587.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    2324 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1038.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 2829 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

  1. Minden mozzanatot előző nap kell elvégezni! A felszúrt húst bedörzsöljük alaposan sóval, és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat és kisütjük benne a felkockázott szalonnát. (Nem szabad pörcösre megpirulnia!) Majd hozzátesszük a felszeletelt hagymát és összesütjük. Ezután következik a szeletelt alma, a félbe vágott aszalt szilva és a rozmaring. Kevergetve addig sütjük, amíg az alma kompót-szerűen meg nem puhul.
  3. Langyosra hűtjük. Egy nagyobb darab folpack fóliát vágunk, és arra halmozzuk a tölteléket. Rúd alakúra formáljuk (a karaj méretéhez igazodva) a fóliában és a fólia végeit megpödörve fagyasztóba tesszük. Néha utánanyúlunk a mélyhűtőbe és tényleges henger alakúra egyengetjük.
  4. Másnap az összefagyott tölteléket beletesszük karajba, és a húst egy tepsibe rakjuk, amibe beleöntünk kb. 4-5 evőkanál olajat és 1 dl vizet. Alufóliával letakarva, közepesen forró sütőbe tesszük és kb. 1,5 - 2 óra alatt készre sütjük.
  5. A sütőből kivéve langyosra hűtjük, és úgy szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40

Évekkel ezelőtt egy főzőműsorban láttam ezt a receptet. A hozzávalókat gyorsan lekörmöltem egy darab papírra, amit azóta őrizgetek. Most jött el az ideje, hogy elkészítsem. Nagyon finom, ünnepi étel!

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...