Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvával töltött karaj Lizinkától

Aszalt szilvával töltött karaj Lizinkától
Aszalt szilvával töltött karaj Lizinkától
150 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt egy főzőműsorban láttam ezt a receptet. A hozzávalókat gyorsan lekörmöltem egy darab papírra, amit azóta őrizgetek. Most jött el az ideje, hogy elkészítsem. Nagyon finom, ünnepi étel!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt burgonya és párolt káposzta illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden mozzanatot előző nap kell elvégezni! A felszúrt húst bedörzsöljük alaposan sóval, és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat és kisütjük benne a felkockázott szalonnát. (Nem szabad pörcösre megpirulnia!) Majd hozzátesszük a felszeletelt hagymát és összesütjük. Ezután következik a szeletelt alma, a félbe vágott aszalt szilva és a rozmaring. Kevergetve addig sütjük, amíg az alma kompót-szerűen meg nem puhul.
  3. Langyosra hűtjük. Egy nagyobb darab folpack fóliát vágunk, és arra halmozzuk a tölteléket. Rúd alakúra formáljuk (a karaj méretéhez igazodva) a fóliában és a fólia végeit megpödörve fagyasztóba tesszük. Néha utánanyúlunk a mélyhűtőbe és tényleges henger alakúra egyengetjük.
  4. Másnap az összefagyott tölteléket beletesszük karajba, és a húst egy tepsibe rakjuk, amibe beleöntünk kb. 4-5 evőkanál olajat és 1 dl vizet. Alufóliával letakarva, közepesen forró sütőbe tesszük és kb. 1,5 - 2 óra alatt készre sütjük.
  5. A sütőből kivéve langyosra hűtjük, és úgy szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 425
elküldve: 3
receptkönyvben: 46
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
413 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szilvás-almás töltött hús, gyümölcsös töltött karaj, különleges töltött sertés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

707
sertés rövidkaraj 1 kg
napraforgó olaj 6 ek
kolozsvári szalonna 6 dkg
alma 15 dkg
aszalt szilva 10 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
rozmaring 1 szál
víz 1 dl
0 ízlés szerint