r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával töltött karaj Lizinkától

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Aszalt szilvával töltött karaj Lizinkától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 707 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2829 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 707 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.9 g

Zsír

  • Összesen
    174.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3587.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    2324 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1038.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 2829 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden mozzanatot előző nap kell elvégezni! A felszúrt húst bedörzsöljük alaposan sóval, és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat és kisütjük benne a felkockázott szalonnát. (Nem szabad pörcösre megpirulnia!) Majd hozzátesszük a felszeletelt hagymát és összesütjük. Ezután következik a szeletelt alma, a félbe vágott aszalt szilva és a rozmaring. Kevergetve addig sütjük, amíg az alma kompót-szerűen meg nem puhul.
  3. Langyosra hűtjük. Egy nagyobb darab folpack fóliát vágunk, és arra halmozzuk a tölteléket. Rúd alakúra formáljuk (a karaj méretéhez igazodva) a fóliában és a fólia végeit megpödörve fagyasztóba tesszük. Néha utánanyúlunk a mélyhűtőbe és tényleges henger alakúra egyengetjük.
  4. Másnap az összefagyott tölteléket beletesszük karajba, és a húst egy tepsibe rakjuk, amibe beleöntünk kb. 4-5 evőkanál olajat és 1 dl vizet. Alufóliával letakarva, közepesen forró sütőbe tesszük és kb. 1,5 - 2 óra alatt készre sütjük.
  5. A sütőből kivéve langyosra hűtjük, és úgy szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4860
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 11.

Ajánló

Főtt burgonya és párolt káposzta illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt szilvával töltött karaj Lizinkától
Lizinka_ 591 recept

Évekkel ezelőtt egy főzőműsorban láttam ezt a receptet. A hozzávalókat gyorsan lekörmöltem egy darab papírra, amit azóta őrizgetek. Most jött el az ideje, hogy elkészítsem. Nagyon finom, ünnepi étel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek