Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sóágyon sült csirke Ercsi konyhájából

Sóágyon sült csirke Ercsi konyhájából
Sóágyon sült csirke Ercsi konyhájából
180 perc / előkészület: 10 perc sütés: 170 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamit sütni akartam, ezért elővettem a "recept-fecnijeimet", és találtam egy nagymamám által adott receptet.

Elkészítettem, nagyon finom volt, ráadásul még fogyókúrás is. Nem hiányoltam a fűszert, mivel a só "átjárta" a csirkét, amíg az sült.

hozzávalók / 3 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük. Lábait összekötjük, szárnyait szárnycomb mögé csavarjuk.
  2. Tálba/tepsibe beleöntjük a sót, majd egyenletesen eloszlatjuk.
  3. Ráfektetjük a csirkét. Előmelegített sütőben sütjük, amíg szép piros nem lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 622
elküldve: 1
receptkönyvben: 86
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Ercsi

Mióta szakács: 2012.09.20.
2 recept

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sókéregben sült csirke, egész csirke sóágyon sütve, sült csirke sóágyon

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katica93
Ercsi / katica93 Wed, 2012-09-26 18:39

Szia!
Igen! Én sem takartam le, amikor sütöttem. Omlós, ropogós lett. Örülök, hogy adtam egy kis kedvet! :)

mollika
mollika Wed, 2012-09-26 12:00

Ez a recept nekem is ismerős,anyukám sütötte régen,nagyon finom volt. Lenne egy kérdésem: ha nem takarjuk le fóliával eléggé meg fog puhulni? Hamarosan én is megsütöm:) kedvet kaptam hozzá.

780
csirke 1 db
100 dkg