r
Nosalty Logó

Sült csirkecomb káposztás cvekedlivel

Mártika és Feri
Sült csirkecomb káposztás cvekedlivel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pirított káposztához

A lebbencstésztához

A sült csirkecombhoz

824
Kalória
30.4g
Fehérje
93.8g
Szénhidrát
36.7g
Zsír
170g
Víz
158g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
39.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pirított káposztához

A lebbencstésztához

A sült csirkecombhoz

Összesen 824 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pirított káposztához

A lebbencstésztához

A sült csirkecombhoz

Összesen 4935 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pirított káposztához

A lebbencstésztához

A sült csirkecombhoz

Összesen 175 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    1565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    170 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 824 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.3 g

Zsír

  • Összesen
    220 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12286.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1890 mg
  • Nátrium
    9387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    562.7 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1020.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 4935 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

A pirított káposztához

  1. A csirkecombokat megmossuk, lecsepegtetjük róluk a vizet, majd alaposan bedörzsöljük a sóval, és egy jénai tálban egy félórára hűvös helyre, (de nem hűtőbe) tesszük.
  2. Elkészítjük a marinádot: a gyömbért lereszeljük, majd összekeverjük a narancsos mustárral, olajjal, mézzel.
  3. A csirkecombokra öntjük a marinádot, és megforgatjuk benne. 1-2 órát a pácban tartjuk a csirkecombokat.
  4. Ezután a jénai edényből egy tepsibe helyezzük a csirkecombokat, egy kis vizet öntünk alá, és sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Melegen tartjuk.
  5. A lebbencstészta elkészítése: 40 dkg lisztet 1 házi tyúktojással keverjünk el, és annyi vizet adjunk hozzá, hogy összegyúrva kemény tésztát kapjunk. A tésztamasszát háromszor gyúrjuk át, közben pihentessük 15-15 percet. Mikor elkészült, lisztezett deszkán nyújtsuk 2 mm vastagságúra, és 1-2 cm-es négyzetekre daraboljuk fel. Kicsit hagyjuk szikkadni.
  6. A káposzta torzsáját vágjuk ki, majd reszeljük le. A lereszelt káposztát sózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel a mangalicazsírt, és a cukrot pirítsuk meg.
  7. A káposztát kinyomkodjuk, hozzáadjuk a cukros zsiradékhoz, és állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk. Ízlés szerint törött borssal megszórjuk.
  8. Közben kifőzzük a tésztát, 8-10 perc alatt (ugyanúgy, mint a bolti száraztésztát.) A tészta főzővizébe tegyünk kevés zsiradékot (hogy a tészta ne ragadjon össze).
  9. A tésztát leszűrjük, és a káposztával összekeverjük.
  10. A csirkecombokat a káposztás cvekedlivel együtt tálaljuk.
  11. Tálaláskor cukrot is adhatunk a káposztás cvekedli mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A hőgyészi szarvasgombás napokon az ajándékok között volt egy üveg narancsos mustár. Rendkívül pikáns ízével, krémes állagával, könnyű használatával hamar a konyha kedvence lett. Jó étvágyat kívánunk!  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek